Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

De Ziua Pământului, Institutul Geologic al României declară “Ziua porţilor deschise la Muzeul Naţional de Geologie”


În fiecare an, ziua de 22 aprilie este considerată “Ziua Pământului” şi este sărbătorită în majoritatea ţărilor lumii. In data de 22 aprilie 1970 a luat fiinţă mişcarea pentru protejarea mediului.

De atunci, în fiecare an, această zi se marchează pentru a aduce în atenţia oamenilor necesitatea protejării mediului inconjurator, pentru a conştientiza populaţia privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii şi pentru ca problematica ecologică să devină parte integrantă a educaţiei şi culturii. Protejând resursele naturale, protejăm în primul rând viaţa. “Ziua Pământului” este un evenimet simbol si un omagiu adus planetei noastre, în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun, mai verde şi mai curat al planetei Pământ.

Dacă doriţi să descoperiţi trecutul planetei noastre, urme ale primelor forme de viaţă, cum
s-au transformat acestea în primele animale, cum au apărut plantele, cum s-au format
continentele şi chiar cum a apărut omul, vă aşteptăm la evenimentul “Ziua porţilor deschise la Muzeul Naţional de Geologie”, organizat de către Institutul Geologic al României, în data de 22 aprilie 2017.

Specialiştii noştri vă vor ghida prin toată istoria Pământului, explicând, pe înţelesul
tuturor, cum fiecare verigă din evoluţia planetei noastre este legată de un “dezastru” benefic, care a creat imaginea actuală a Pământului. Cunoscând istoria zbuciumată a planetei, vom înţelege mai bine că Terra are nenumărate posibilităţi pentru a asigura supravieţuirea generaţiilor viitoare.
Depinde de noi cum vom gestiona tot ceea ce Pământul, în imensitatea lui, ne poate oferi.

În 22 aprilie 2017, accesul in Muzeul Naţional de Geologie este permis în regim de gratuitate.
Se vor deșfăsura ghidaje, în intervalul orar 11.00-15.00, în baza unei programări prealabile, numai pentru grupuri de minim 10 vizitatori, maxim 25 de vizitatori.
Informații și programări la telefon: 031/438.17.44
www.geology.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni