Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

10 ani de Documentary Mondays la Centrul Ceh


Cel mai vechi si mai popular program al Centrului Ceh, Documentary Mondays, implineste anul acesta 10 ani!

Aniversarea vine cu o noua schimbare de concept: intregul sezon de primavara va avea filme grupate dupa o singura tema: viata urbana. Documentarele selectate vorbesc despre transportul urban, spatiile publice, spatiile verzi si gradinaritul urban, suprapopularea oraselor, reciclarea deseurilor si multe alte probleme cu care se confrunta zilnic locuitorii marilor orase.

// luni 27 februarie / 20:00 / Documentary Mondays
Aliens and Herons / regia: Pavel Karous, Rozalie Kohoutova / Republica Ceha, 2008

Noul sezon incepe cu filmul ceh Aliens and Herons, un film despre monumentele construite in Cehoslovacia in timpul comunismului si a perioadei numite normalizare. Filmul descrie atmosfera epocii, relatia artistului cu arta ”oficiala” si subiectele pe care le aborda si despre devastarea operelor de arta valoroase, odata cu caderea regimului.

Dupa proiectie, sarbatorim! Intrarea la eveniment este libera, join aici.


// marti 28 februarie / 19:00 / Frontline Club Bucharest
Ati mintit poporul cu televizorul

Desi traim de cel putin 70 de ani cu fake news abia in ultimul an am inceput sa vorbim despre ele. Cand a aparut fenomenul fake news, cum ne afecteaza, cum pot fi detectate stirile false, cum se pot verifica faptele si cum se poate combate manipularea cu stiri false vom discuta cu Elena Calistru, unul din initiatorii proiectului de fact-checking Factual, jurnalista Sidonia Bogdan, Radu Herjeu, membru CNA, Mark Lee Hunter, jurnalist si profesor (interventie prin Skype) si Ciprian Ciocan de la Fundatia Comunitara Sibiu, unul din initiatorii hackathon-ului menit sa dezvolte unelte care raporteaza disiparea stirilor false pe Facebook (interventie prin Skype).

Intrarea la eveniment este libera, join aici.


// miercuri 15 martie  / 19:00 / Teatrul Odeon
Europium / performance de Rootlessroot

De astazi puteti cumpara bilete pentru spectacolul Europium, ultimul proiect al celei mai cunoscute platforme de dans contemporan grecesti, RootlessRoot.

Europium este rezultatul unor reflectii pe marginea ideii de Europa si a culturii europene. Desi fondatorii companiei RootlessRoot provin din tari diferite, Grecia si Slovacia, originile lor europene, in ciuda contrastelor, raman comune si se reflecta in demersul artistic exprimat pe scena. Diversitatea devine astfel un cuvant-cheie si reflecta situatia unei Europe aflate azi in cautatea unei identitati.

Trailer aici, join aici.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete si pe site-ul Teatrului Odeon – https://bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx. Pretul biletelor: 21,20 si 12,72 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni