Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

22 mai 2024

De Mărţişor. Târg cu tâlc… la Muzeul Satului, 27 februarie – 8 martie


Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 27 februarie – 8 martie 2017 târgul „De Mărţişor. Târg cu tâlc…” care își propune promovarea vechiului obicei al dăruirii, la început de primavară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector precum și a meșteșugului stimulând creativitatea, originalitatea și inspirația ce dau naștere unor mărțișoare deosebite.

 
Vizitatorii sunt poftiți să admire și să aleagă  pentru cei dragi mărțișoare de o mare variate, atât tradiţionale, de la meşteri populari, cât şi mărțișoare inedite, realizate cu multă imaginaţie și din materiale neconvenționale, de  către artişti plastici și studenți.
 
Simbol al primăverii și renașterii naturii, mărţişorul era confecţionat, în satele de odinioară, dintr-un şnur bicolor alb/roșu de care se agăţa o monedă de aur sau argint pe care părinţii îl dăruiau copiilor la 1 Martie pentru a fi sănătoşi, bogaţi şi norocoşi. Deși mărțișorul și-a schimbat forma în timp, și-a  păstrat esența de simbol al protecției, fertilității.
 
Programul târgului este – 9.00 – 17.00, de luni până duminică, în perioada 27 februarie – 8 martie 2017.
 
Tot în această perioadă, la sfârșit de săptămână, vor avea loc ateliere pentru copii de confecționat mărțișoare și felicitări. Mai multe detalii privind înscrierile la atelier pe site-ul muzeului, pagina de Facebook si la adresa de email programe.culturale@muzeul-satului.ro
 
 
Hai să ne bucurăm împreună, la târgul de Mărțișor, de venirea primăverii!
 
 
Mai multe informaţii:
Biroul Programe Culturale: 0724.331.741 
TARG DE MARTISOR 2017 [1]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni