Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

S-A DESCHIS STAGIUNEA MUZICALĂ 2017 DE LA BUŞTENI


Sâmbăta, 11 februarie 2017, la Centrul Cultural Aurel Stroedin Buşteni a fost deschisă Stagiunea Muzicală 2017 de la Buşteni cu Recitalul instrumental” susţinut de elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.
Născută în 2009 cu sprijinul Muzeului Naţional « George Enescu » din Bucureşti, al cărui director era, la vremea aceea, doamna Laura Manolache, Stagiunea Muzicală de la Buşteni s-a vrut şi a reuşit, în mare măsură, să marcheze un loc de referinţă pe panoplia muzicii clasice din ţara noastră. Pe parcursul celor 8 ani, aproape în fiecare sâmbătă, în cadrul Stagiunii de la Buşteni, au concertat nume celebre ale muzicii româneşti şi internaţionale. E suficient să-i amintim pe Valentin Gheorghiu, Gabriel Croitoru, Johny Răducanu, George Crăsnaru, Clara Cernat şi Thierry Huillet, Christophe Giovanetti, Makcim Fernandez, Conrad Chow, Lea Adam şi Denis Ivanov şi mulţi alţii.
În deschiderea Stagiunii 2017, Pianista Ana-Antonia Tudose, care la numai 15 ani a concertat deja pe multe scene din ţară şi chiar din străinătate, împreună cu colegii ei clarinetişti Claudiu Minea, Ionuț Fieraru și Emanuel Rupa acompaniaţi la pian de prof. Cristina Ionescu au susţinut un frumos program cu lucrări muzicale reprezentative din creaţia lui J.S.Bach, Fr. Chopin, W.A.Mozart, Cl. Debussy,  F. Mendelssohn-Bartholdy şi W.I.Huristone. Virtuozitatea de care au dat dovadă tinerii muzicieni, ne întăresc convingerea că la Ploieşti există o bună şcoala de muzică.
În perioada 16-19 februarie 2017, în organizarea Primăriei oraşului Buşteni, se vor desfăşura manifestările artistice şi sportive ocazionate de „Zilele Oraşului Buşteni”.
 
CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI
S-A DESCHIS STAGIUNEA MUZICALĂ 2017 DE LA BUŞTENI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni