Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

23 aprilie 2024

Se lansează primul club permanent de bandă desenată din România: CLUB BD MARVEII.


Vă așteptăm începând cu 4 februarie 2017, alături de autorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu, să descoperim universul benzilor desenate. Copiii își vor face prieteni noi în timp ce, prin joacă, își vor dezvolta imaginația și vor deveni creatorii propriilor povești în benzi desenate.

Clubul își propune să fie un loc de întâlnire al pasionaților benzilor desenate de toate vârstele. Pe lângă atelierele destinate copiilor, Clubul BD Marveii va organiza întâlniri cu autori de benzi desenate, expoziții, lansări de carte și mese rotunde.

 

Programul clubului va debuta cu o serie de ateliere destinate copiilor și adolescenților.

 

Participanții vor primi Diplomă de absolvire a fiecărui modul în parte. Vor păstra lucrările realizate la fiecare modul și vor primi, din partea organizatorilor, mascota clubului și alte surprize.

 

Cele mai bune lucrări vor fi premiate și vor fi expuse într-o expoziție online. Participanții vor fi invitați la mici interviuri ce vor fi difuzate la Radio România Cultural, precum și la realizarea unui scurt video clip, ca parte a atelierelor din modulul III.

 

Toate materialele sunt puse la dispoziție de către organizatori.

 

Un modul este format din 4 ateliere. Un atelier durează 2 ore. O grupă este formată din minim 5 copii, maxim 10 (începând cu vârsta de 7 ani pentru modulul I și minim 9 ani pentru modulele II și III).

 

Atelierele au loc la sediul 888 MARVEII PRINT, str. Domnița Ruxandra nr. 12, sector 2 (metrou Ștefan cel Mare, strada Tunari, sau metrou Piața Romană, str. Eminescu).

MODUL I (începător) – „Descoperim lumea benzilor desenate” –  sâmbăta ora 10:00 – 12:00
Pe parcursul celor 4 ateliere de bandă desenată, autorul Mihai Grăjdeanu îi va invita pe participanți în lumea benzilor desenate unde vor descoperi ce este o bandă desenată, cine a inventat această artă și care este prima bandă desenată din lume, urmată de o prezentarea a evoluției acesteia. Participanții vor învăța primi pași necesari în realizarea unei pagini de bandă desenată. La finalul fiecărui atelier, participanții vor realiza câte o scurtă poveste în bandă desenată.

MODUL II (mediu) – „Autor de bandă desenată” – sâmbăta ora 14:00 – 16:00
Prin joacă învățăm în timpul celor 4 ateliere, să creăm o bandă desenată. De la schița în creion, la linia finală și culoare, veți putea realiza mai multe genuri de benzi desenate prin îmbinarea cât mai corectă a desenului cu povestea (textul). La finalul modulului, fiecare participant va realiza propria revistă de benzi desenate.
MODUL III (avansat) – „De la bandă desenată la film” – duminica 10:00 – 12:00

Participanții vor exersa tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre cât și noțiuni de perspectivă împreună cu câteva sfaturi despre cum se scrie un scenariu de benzi
desenate. Pe lângă desenul în sine, vom învăța în cele 4 ateliere să creem povești și personaje care prind viață in filmele de lung metraj. La finalul modulului, fiecare participant va realiza, pe baza cadrelor de bandă desenată și a scenariului (storyboard) un mini film în care vocea personajului va fi a celui care l-a creat!

 

Taxa de participare: 200 lei/modul (4 ateliere, materiale incluse).

 

Înscrieri: clubbdmarveii@888marveii.ro, Tel. 0724.238.237

Detalii despre ateliere: grajdeanumihaibd@gmail.com

 

Parteneri: 888 Marveii Print, Get Together, Legendele Dacilor, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), Clubul Presei Transatlantice (CPT).

 

Partener media: Radio România Cultural.

afis ateliere

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni