Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

24 aprilie 2024

Spectacol „Plai cu dor” un concert cu Igor Cuciuc și Gheorghe Țopa în Washington, DC


Vă invităm duminică, 8 ianuarie începând cu ora 17 la „Plai cu dorun concert cu Igor Cuciuc și Gheorghe Țopa, doi dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică ușoară și populară din Moldova. Concertul va avea loc la etajul trei al restaurantului Mari Vanna, 1141 Connecticut Ave NW, Washington, DC.

Igor Cuciuc face parte din noua generație de purtători ai muzicii populare moldovenești care s-au format și educat în perioda efervescentă a renașterii naționale. Cântecele sale reflectă atât tradiția folclorică a Basarabiei cât și realitățile cotidiene, toate însă fidele spiritului popular traditional. S-a făcut remarcat pentru prima data la nivel național în 2011 cu videoclipul piesei “Moldoveni veniți acasă.” Primele studii muzicale le-a făcut la Colegiul de muzică “Ștefan Neaga” ulterior absolvind Facultatea de canto popular a Academiei de muzică, teatru și arte plastice “G. Musicescu” din Chișinău. În anul 2007 a obținut trofeul Festivalului-concurs “Nicolae Sulac” iar în anul 2009 a lansat primul său albumul solo “Mi-ai dat o fetiță Doamne.” În prezent Igor este solistul faimoasei orchestrei de muzică populară “Frații Advahov” din Chișinău.

Gheorghe Țopa este un artist care rămâne fidel trecutului, captându-ne cu muzica lui atât de aproape de suflet și în același timp atât de contemporană și evocând într-un stil aparte frumosul sonor. Gheorghe a intrat în istoria muzicii ușoare din Republica Moldova cu șlagărele patriotice lansate în anii mișcării de eliberare și renaștere națională: “Cântare scrisului latin,” “Imnul pământului,” ș.a. Este însă și mai bine cunoscut publicului larg din Moldova și România cu repertoriul său de piese de nuntă precum “Fata tatei,” Noi doi” sau “Zice lumea.” A absolvit Colegiul de muzică “Ștefan Neaga” cu specialitatea Canto iar în 2002 a terminat și cursurile Universității de arte din Chișinău cu specialitatea Regie de estradă. De-a lungul carierei sale a activat în calitate de interpret în formațiile de muzică ușoară “Noroc” (condusă de Mihai Dolgan), “Teodor” (în frunte cu Petre Teodorovici), și începând din 1992 ca și conducător artistic și interpret al propriul ansamblu “Curaj”. A înregistrat peste 50 de piese, multe dintre ele semnate chiar de el și a colaborat cu poeții Grigore Vieru și Dumitru Matcovschi, pe ale căror versuri a realizat mai multe melodii devenite șlagăre. Gheorghe are la activ două albume solo “Dragoste nemărginită” și colecția “Melodii de aur,” ultimul lansat de curând. Este distins cu titlul onorific de “Maestru în artă”. Gheorghe Țopa a concertat și în România, Grecia și Italia.

Restaurant Mari Vanna, un restaurant cu specific rusesc, va servi un meniu limitat românesc / moldovenesc în seara concertului (neinclus în costul biletului). Bilete costă $30 până la 31 decembrie și $35 după această dată; biletele pentru copii sub 12 ani sunt $10. Locurile sunt disponibile după regula primului venit, primul așezat. Pentru informații suplimentare îl puteți contacta pe Bogdan la 202.531.8776.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni