Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Solstițiul de iarnă sărbătorit la Stonehenge


Pe data de 21 decembrie a.c., la Stonehenge (Wiltshire, Anglia) a fost sărbătorit solstițiul de iarnă. Solstițiul de iarnă marchează începutul iernii astronomice și este unul dintre cele mai importante evenimente celebrate la misteriosul cerc de pietre de la Stonehenge.

S-a asigurat transport gratuit cu autobusul de la centrul pentru vizitatori până la sit. Accesul liber la monument a fost permis după orele 7.00. a.m.    Peste cinci mii de oameni au venit să participe la eveniment. A urmat o ceremonie condusă de arhidruidul de la Stonehenge, Rollo Maughfling în cursul căreia au fost rostite și rugăciuni pentru pace în zonele de conflict și o lume mai bună. La răsăritul soarelui care a avut loc la orele 8.13 minute toți și-au urat solstițiu fericit. Tobele au răsunat, s-a cântat despre unitate, dragoste, pace, s-a dansat.

La Stonehenge a fost prezent și un grup de susținere al rezervației indiene Standing Rock (Dakota, U.S.A.) care a împărțit cărți poștale pentru ca cei prezenți să scrie mesaje care vor fi trimise comunității de acolo. Solstițiul sărbătorit la Stonehenge este o experiență interesantă, de neuitat; o posibilitate de a intra în mijlocul cercului de pietre care în tot restul anului este inaccesibil.

Corespondent: Tatomir Ion-Marius

dscn6490dscn6554

dscn6675dscn6590 dscn6623dscn6712

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni