Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Lucian Ban & Elevation: Songs from Afar – concert de inaugurare a seriei Chamber Jazz la Universitatea Transilvania din Brașov


afis-elevation-2-1
Dragi studenți, colegi, parteneri și prieteni ai Universității Transilvania,
quartetul newyorkez Elevation, condus de pianistul și compozitorul Lucian Ban, va susține vineri, 7 octombrie, la ora 20:00, în Aula Universității Transilvania din Brașov (Bd. Iuliu Maniu 41A), concertul Songs from afar,  concert care deschide seria Chamber Jazz la Universitatea Transilvania.
Pe lângă Lucian Ban, grupul Elevation reunește muzicieni americani consacrați – saxofonistul Abraham Burton, basistul John Hebert și percuționistul Eric McPherson – , cărora, pentru această reprezentație specială, li se va alătura invitatul Gavril Țărmure (voce). Albumul Songs from afar propune o formulă inedită în care mijloacele de expresie ale jazzului modern se împletesc cu elemente ale muzicii tradiționale din Transilvania, ceea ce a făcut ca acesta să fie întâmpinat cu entuziasm de publicații de profil importante precum All about jazz, DownBeat Magazine sau Jazz Inside Magazine (mai multe informații despre muzicieni și Songs from afar în comunicatul atașat).

Curatoriată de Lucian Ban și organizată de Centrul Multicultural al Universității Transilvania, această serie va oferi prilejul unor întâlniri cu nume importante din jazzul contemporan precum Amina Claudine Myers (în noiembrie) sau Mircea Tiberian (în decembrie). Proiectul Chamber Jazz la Universitatea Transilvania a fost gândit pentru a produce, dincolo de concerte excepționale de jazz de cameră, o platformă de comunicare între public și artiștii invitați, având și o semnificativă dimensiune educativă. Lucian Ban și Amina Claudine Myers sunt doar doi dintre artiștii care vor susține, în cadrul acestui proiect, masterclasses sau cursuri destinate tinerilor muzicieni și tinerilor care studiază cultura contemporană în general. Alături de Stagiunea de concerte de muzică clasică a Universității, de expozițiile de artă contemorană de la Centrul Multicultural, de festivalurile de literatură, muzică, design, Chamber Jazz la Universitatea Transilvania definește un program cultural prin care universitatea noastră se deschide publicului și își deschide comunitatea.
Intrarea la concertul de vineri este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.
Vă așteptăm cu drag,

Adrian Lăcătuș

Centrul Multicultural 
al Universității Transilvania din Brașov
unitbv.ro/cultural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni