Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 aprilie 2024

Tineri si neinfricati: artisti si producatori culturali romani contemporani sub 30 de ani


Modernism.ro lanseaza proiectul online „Tineri si neinfricati: artisti si producatori culturali romani contemporani sub 30 de ani”. Acesta pune accentul pe artisti si producatori culturali tineri (pana in 30 de ani) care lucreaza si creeaza in domenii (nelimitandu-se la acestea) cum ar fi pictura, sculptura, noile media, software si aplicatii, performance, instalatie, film, foto-video, design, arhitectura etc. Proiectul are o componenta cantitativa – arhivarea pana in 100 de tineri creativi – si una de focus – „portrete” video, foto si audio pentru 23 de tineri creativi selectati. Proiectul se bazeaza pe pe experienta echipei platformei Modernism.ro (neschimbata din 2010) si pentru notorietatea acesteia castigata prin vizibilitate, credibilitate si sustenabilitate.

tineri-si-neinfricati_modernism-ro-2016

Modernism.ro, ca platforma de promovare a culturii vizuale contemporane, scaneaza si promoveaza zilnic scena artistica romaneasca, avand capitole pe continut (Q&A, Gallery Talk etc ), pe tip de creativitate (Hidden Museums, Expo of the Week, Artist of the Month, Arhitectura, Educatie etc.) pe nise creative (art therapy, home made art etc.). Ca dezvoltare din 2009, platforma poate mentiona incarcari de peste 140 de episoade video de tip interviu sau recenzie, indexari cu peste 1000 de artisti, 200 de spatii de arta romanesti si 250 de spatii de arta est-europene si o medie de 350 de articole postate lunar, pe site, newsletter si retele sociale.

Proiectul „Tineri si neinfricati” adauga la Modernism.ro o sectiune dedicata artistilor si producatorilor tineri de cultura vizuala contemporana, prin mai multe tipuri de focusuri (arhivare – cantitativ, portrete video, foto, audio – calitativ), completand cu si sortand in acelasi timp informatii si idei cu si despre un segment creativ foarte dinamic in Romania, tinerii. Abordarea critica este minimala, scopul fiind o promovare pe orizontala a fenomenului artistic contemporan romanesc. . http://www.modernism.ro/category/tineri-si-neinfricati/

Partenerii si prietenii Modernism.ro sunt invitati sa trimita sugestii de artisti si producatori culturali, pentru a fi inclusi in proiect, la adresa ism at modernism.ro.

Proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National

Parteneri: http://www.modernism.ro/parteneri/

Detalii suplimentare: Oana Ionita Nasui, 0730 040 514, ism at modernism.ro

 

///

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

///

Modernism.ro este o platforma de promovare a culturii contemporane romanesti, lansata in 2009. Modernism.ro sustine, promoveaza si expune artisti romani contemporani, creativi romani, evenimente culturale de anvergura, proiecte bilaterale si internationale din toate domeniile culturii contemporane, cu accent pe artele vizuale.

Platforma Modernism are un public urban, creativ, artistic, experimentalist, dinamic (circula mult), cu studii superioare, freelanceri, creativi din industrii creative si culturale, angajati in corporatii, institutii, fundatii, asociatii culturale, ce deruleaza proiecte de implicare sociala prin arta ori prin forme creative contemporane. Media de varsta acopera toata plaja de 15-65 de ani.

 

http://www.modernism.ro

Since 2009 🙂

80.000 unici lunari, healthy growing

Social:
Facebook: http://www.facebook.com/modernism.ro
Twitter: http://www.twitter.com/modernismro
Youtube: http://www.youtube.com/user/modernismpunctro
Linkedin: http://www.linkedin.com/company/modernism.ro
Pinterest: http://pinterest.com/source/modernism.ro
Tumblr: http://modernismro.tumblr.com/
Instagram: http://instagram.com/modernismro/

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni