Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Lansarea albumului de artă „Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine”


De la o idee exprimată într-o galerie aflată în amenajare, preocupați de implementarea unui proiect din Piatra Neamț, a crescut o altă inițiativă marca Fundația OUTSIDER ART și artist plastic dr. Laurențiu Dimișcă.

COPERTA

Preocuparea principală a devenit de a dezvolta un proiect cultural interdisciplinar de promovare a patrimoniului cultural turistic al Bucureștiului, subliniind identitatea culturală și istorică a capitalei României, dar și încurajarea unui altfel de turism cultural prin intermediul unor lucrări de artă plastică. De aici, pasul către clădiri de patrimoniu a venit de la sine, iar selecția de clădiri realizată de Asociația Rhabillage a vizat conturarea unui portret actual al comunității bucureștene de astăzi în raport cu patrimoniul local imobil. Un mix de tipologii arhitecturale, atât ca program cât și ca stil, repere relevante istoric, cu o poveste puternică și o amprentă marcantă în context urban.

Toate au evoluat de la sine cu sine, multe s-au scris și rescris, provocările au fost multiple, dar a fost și multă implicare, dedicație, creativitate și inspirație debordantă. În esență, până la urmă toate s-au rezumat la a picta, a te documenta, a picta, a-ți permite momente de respiro, a lucra chiar și la 5 pânze deodată, a picta și … iar picta.

Un proiect mare, mult mai mare decât am fi crezut noi la scrierea și dezvoltarea lui. A crescut cu fiecare activitate și moment care să ne îndrume către mai departe. Am crescut și noi o dată cu el, am descoperit lucruri noi chiar și despre noi înșine și am învățat și mai multe.

Provocările au fost multiple, inclusiv pentru Laurențiu Dimișcă, fiind și primele pânze inspirate de clădiri, arhitectură și poveștilor lor. În febra inspirației penelul l-a dus pe Laurențiu către noi valențe plastice, cu fiecare tablou a început să i se dezvăluie alte ferestre creative, iar stilul său a început ușor să evolueze către un nou ciclu.

Fundația OUTSIDER ART

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni