Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

În prezența Custodelui Coroanei, sărbătorirea a 150 de ani de la promulgarea Constituției din 1866


-Comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I-

În anul regal jubiliar 2016, însemnătatea Constituției din 1866 va fi evocată la Academia de Studii Economice, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Academia de Studii Economice a fost fondată prin Decret Regal, semnat de Carol I la 6 aprilie 1913.

F-I-4965-Domnitorul-Romaniei-Carol-I-in-1866

Joi, 30 iunie 2016, la ora 16, va avea loc o ședință festivă a Senatului Academiei de Studii Economice, în Aula Mare a universității. Alături de Familia Regală se vor afla membrii Senatului ASE, profesori, studenți, precum și personalități din societatea civilă românească.

Acum 150 de ani, Legea Fundamentală a României a fost adoptată de către Adunarea Constituantă la 29 iunie, promulgată de către Principele Carol I la 30 iunie și publicată în Monitorul Oficial la 1 iulie 1866.

Constituția anului 1866 a fost promulgată fără a se cere acordul Marilor Puteri, a avut ca model Constituția belgiană din 1831 și a consfințit idei și principii neobișnuit de democratice pentru acea epocă. Primul ei articol prevedea faptul că Principatele Unite Române constituie un singur stat indivizibil cu numele de România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni