Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

24 iulie 2024

Expoziție outdoor: Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a IV-a


COMUNICAT

Expoziția outdoor cu lucrările câștigătorilor celei de-a IV-a ediții a Olimpiadei de Benzi Desenate este deschisă publicului, începând din această săptămână, iar lucrările pot fi văzute de toți trecătorii de pe Calea Victoriei din București, până la finalul lunii august, la Casa Filipescu-Cesianu.

„Jocurile Olimpice în antichitate” a fost tema celei de-a IV-a ediții a Olimpiadei de Benzi Desenate, concurs unic la nivel național și mondial, o modalitate de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Olimpiada de Benzi Desenate se desfășoară sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române și sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Ediția a IV-a a Olimpiadei BD (olimpiadă inițiată de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu) a avut un succes deosebit în rândurile elevilor de liceu din toate colțurile țării, aceștia trimițând în concurs un număr mare de lucrări, un record la categoria lor de vârstă.

“Din punctul meu de vedere, sportul este esențial pentru copii, vine cu un bagaj în care sunt incluse disciplina, responsabilitatea, spiritul de echipă. Sunt conștientă de faptul că nu putem face din fiecare copil un campion european, mondial sau olimpic. Dar educația prin sport, ceea ce-ți oferă sportul, te ajută și în viața de după sport. Tocmai de aceea insist ca fiecare copil să practice un sport, să aibă parte de activitate sportivă, indiferent că vorbim doar pentru a-și consuma energia într-un cadru organizat sau pentru a face performanță. Dar să nu uităm că sportul pentru copii înseamnă, înainte de toate, joacă. Noi adulții avem datoria și responsabilitatea să nu punem presiune asupra lor, să nu așteptăm medalii de la ei. Și eu nu vorbesc din prisma adultului acum, ci din prisma copilului ai cărui părinți l-au întrebat când se întorcea de la competiție dacă s-a bucurat, dacă s-a distrat, dacă i-a plăcut. Ei nu mi-au spus: de ce colega ta a fost mai bună ca tine? De ce alți copii au luat medalie și tu nu? Sportul trebuie să fie pentru copii, despre copii, nu despre a ne valida pe noi adulții” a subliniat Ana Maria Brânză, consilier președinte COSR, membru al juriului.

“Mie mi se pare extraordinară ideea acestei Olimpiade, deși tot talentul meu și toată creativitatea mea au fost fix țintite spre planșa de scrimă. Pentru mine este o bucurie să văd atâta emoție transmisă de copii prin lucrările lor și a fost extraordinar să vad cum din niște linii, puncte, cercuri, copiii pot crea atâtea povești. Și da, poate că nu toți putem să facem performanță în ceea ce înseamnă sportul, dar performanța celor mici, cei care-și folosesc întreaga creativitate ca să transpună imaginea în desen îi face și pe ei campioni. Din punctul meu de vedere este extraordinar și mă bucur că România se poate lăuda cu o astfel de inițiativă care crește de la an la an și mă bucur să văd că sunt copii pasionați”, a adăugat Ana Maria Brânză.

După vizualizarea a peste 2000 de benzi desenate primite din toată țara, juriul a deliberat, a ales câștigătorii și mențiunile, rezultând un Catalog cu 161 de pagini cu lucrările câștigatoare și mențiunile Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția a IV-a. Catalogul (link-ul) poate fi preluat, vizualizat și postat pe orice pagină: https://publuu.com/flip-book

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni