Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 iulie 2024

Deschiderea Galeriei Colecțiilor Etnografice – Brebu


COMUNICAT

Într-un loc mângâiat de soare și încărcat de istorie viața la țară este o binecuvântare cu atât mai mult când este păstorită de un conducător de excepție,  primarul Dr. Ing. Adrian Gheorghe Ungureanu care, susținut de o echipă de oameni sufletiști, atașați de comunitate, a transformat în ultimii ani comuna Brebu într-o oază de lumină de standarde europene, făcând să prospere deopotrivă funcționalitatea și esteticul acesteia.

Sărbătoarea Sânzienelor din anul 2023, în care cămașa tradițională este celebrată ca simbol național, încununează o nouă inițiativă culturală a edilului comunei Brebu și anume aceea de a transforma spațiul alăturat Bibliotecii Comunale în Galeria Colecțiilor Etnografice – Brebu care prezintă o expoziție permanentă de costume și obiecte tradiționale din comuna Brebu și expoziții temporare de artă etno-contemporană a diferiților artiști români sau internaționali. Custodele și curatoarea galeriei este cercetătoarea în studiul imaginii costumului tradițional românesc, Iraida Florea.

Galeria Colecțiilor Etnografice – Brebu își deschide porțile la 1 iulie marcată de un eveniment cultural de excepție care se va desfășura pe parcursul după amiezii, celebrând totodată vernisarea expoziției temporare de artă fotografică și costum tradițional, IMAGOCOSTUM – HYPERBOREAN FOKLORE.

Spectacolul artistic etno-contemporan susținut de artiști locali împreună cu artiști români de renume va răsuna în sala Centrului Cultural Brebu și se va încheia cu un moment inedit în amfiteatrul de pe malul Lacului Brebu, între vegetația luxuriantă și excelent cosmetizată din Parcul Primăriei.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni