Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

9 septembrie 2024

Gala Premiilor Mentor a avut loc în Capitala Europeană a Culturii


COMUNICAT

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au premiat zece profesori și antrenori deosebiți la cea de-a 13-a Gală a Premiilor Mentor;
  • Invitatul de onoare al Galei a fost Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, originar din Timișoara;
  • Cu ocazia Galei, a fost anunțată ediția a 14-a Premiilor Mentor pentru excelență în educație în anul 2023, iar nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie.

Timișoara, 27 aprilie 2023 – MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al 13-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public valoarea și rezultatele activității pedagogice ale celor zece laureați, profesori și antrenori de excepție din toată țara. Gala Premiilor Mentor a fost organizată pe 26 aprilie la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii. Laureații, care au fost nominalizați la această distincție de către elevii lor și de către părinții elevilor, au fost premiați cu câte un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Premiul Mentor pentru excelență în educație a fost acordat anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor, care au descoperit tineri talentați, i-au îndrumat încă de la începutul carierei lor și au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor lor. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii și rezultatele excepționale înregistrate de acești dascăli deosebiți care sunt apreciați de elevi, părinți, colegi și de întreaga comunitate în care își desfășoară activitatea.

Mentorii mei, printre care fondatoarea Operei din Timisoara, Aca de Barbu, timisoreanul Sigismund Wiener, precum și foștii mei profesori de la Facultatea de Mecanică din Timișoara, m-au ajutat să pornesc pe o cale a realizărilor. Am parcurs această cale, încercând să întorc câte ceva din cele primite și realizate, către tinerii, către discipolii mei. Astfel, în câteva decenii am devenit și eu mentor pentru unii, înfăptuind parcursul firesc al vieții, învățând și împărtășind” a declarat invitatul de onoare, Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, care în discursul rostit în cadrul Galei a vorbit despre mentorii săi și despre mentorat în lumina activității sale de peste șapte decenii.

„Credem că educația este esențială pentru o țară care se dezvoltă armonios, iar profesorii nu primesc, din păcate, recunoașterea publică pe care o merită. MOL România dorește să aducă în atenția tuturor acei dascăli, care datorită muncii susținute, au influențat în bine viața tinerilor. Anual, prin Premiile Mentor, recunoaștem excelența în educație, dar și efortul pe care îl depun profesorii și antrenorii pentru a forma caractere și cariere. Deși acordăm un număr limitat de premii, știm că în România sunt mulți profesori care își pun întreaga energie și pasiune în slujba lor și sperăm că îi vom regăsi printre propunerile făcute de elevi sau părinți pentru ediția următoare,” a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

Amfitrioana Galei a fost Roxana Morun, jurnalistă la TVR Timișoara, membru în juriul programului „MOL pentru sănătatea copiilor” în perioada 2011-2016.

Cei zece premianți au fost selectați dintre cele 238 de nominalizări depuse de elevi, părinți sau profesori în perioada mai-decembrie 2022. Numărul mare al nominalizărilor arată că programul Premiul Mentor este cunoscut, iar comunitățile doresc să-și exprime aprecierea față de mentorii care inspiră noua generație.

Cu prilejul Galei de premiere, a fost anunțată și noua ediție a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până pe data de 31 decembrie 2023 de către orice persoană, atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

„Fiecare nominalizare ne aduce bucuria întâlnirii cu dascăli minunați și cu discipoli deosebiți care împreună creează valori călăuzitoare. Fiecare nominalizare ne duce în apropierea valorii și frumosului creat de adevărații mentori. Astfel încurajăm pe cei care nu regăsesc numele persoanelor nominalizate printre cei premianți, să-și revizuiască nominalizările și să depună la edițiile următoare. Formularul de nominalizare se găsește pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, iar evaluarea nominalizărilor depuse se bazează în primul rând pe informațiile, relatările și detaliile transmise prin aceste nominalizări,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 13-a, 2022 sunt:

Bodea György, profesor de chimie, Cehu Silvaniei

Csavar Mária, profesor de limbă și literatură română, Gheorgheni

Maria Cristina Dan, profesor de vioară, Timișoara

Dobra Judit, profesor de limbă și literatură maghiară, Sfântu Gheorghe

Ilie Crinu Florinel, antrenor de kaiac, București

Liptak Martin, antrenor de înot, Arad

Cristian Mihai Maliș, antrenor de canotaj, Orșova

Liliana Pîntea, bibliotecar, Hangu, Neamț

Ilie Rus, profesor de fizică, Beiuș

Mihai Trandafirescu, antrenor judo, Ploiești

Videoclipurile cu premiații pot fi vizionate aici

Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

***

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 27 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 250 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 258 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni