Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

25 aprilie 2024

Duminica Comemorării la Londra (Remembrance Sunday 2022)


Pe data de 13 noiembrie a.c., la Londra au avut loc manifestări speciale cu ocazia Duminicii Comemorării, zi în care în U.K. se comemorează  militarii căzuți în cele două războaie mondiale și în conflictele recente.

De dimineață cei care au dorit să participe la Comemorare s-au aliniat într-un rând care creștea cu fiecare minut;la orele 8.00 accesul a fost permis către Whitehall după un control minuțios al publicului.

La orele 9.00. detașamentele Legiunii Regale Britanice s-au înșiruit în spațiul de defilare al Cavaleriei și în Whitehall. La orele 10.00. detașamentele din barăcile militare Wellington au ieșit mărșăluind către Cenotaf.

La orele 11.00. după două minute de reculegere, la memorialul Cenotaf din fața clădirii Whitehall a avut loc o ceremonie specială de depunere de coroane la care a participat M.S. Regele Carol al III-lea, și membri ai familiei regale, înalți demnitari, comandanți ai marilor unități ale armatei, reprezentanți ai cultelor religioase și alții.

Regina Consoartă Camilla și Ducesa de Cambridge Kate Middleton au asistat de la balcon la desfășurarea ceremoniei dar și alți membri ai familiei regale.

Serviciul religios s-a încheiat pe la orele 11.25.. După aceasta detașamentele Legiunii Regale Britanice au trecut în pas de defilare lângă Cenotaf;un număr de aproximativ 10000 de veterani, printre care și veterani de 100 de ani din cel de-al Doilea Război Mondial și veterani care au luptat în războiul din Falklands.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni