Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!, spectacol pe scena Teatrului Dramaturgilor Români București


COMUNICAT

Anul acesta, pe data de 19 februarie, ziua de naștere a lui Constantin Brâncuși va fi sărbătorită artistic pe scena Teatrului Dramaturgilor Români prin acest spectacol de înaltă ținută artistică ce vine ca o mărturisire de iubire si prețuire pentru marele sculptor.

De altfel, „BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!” este singurul spectacol național realizat si dedicat lui Brâncuși, tocmai în această zi de mare însemnătate!

Totodată, Centrul Cultural UNESCO Mihai Eminescu, alături de acest spectacol, dă viață unui eveniment brâncușian și printr-o expoziție fascinantă de artă itinerantă: „BRÂNCUȘI si iubirile lui!” care are ca protagoniste portretele-picturi ale celor nouă personaje ale piesei de teatru ( artist Vali Ciobanu) și pe cel al Zeului Creator Brâncuși( artist Dmitri Murahovschi).

Mulțumiri cu recunoștință, partenerilor de onoare: Asociația Culturală Libris Brașov, Asociația OR și Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Vă așteptăm cu bucurie și iubire 19 & 20 febr. ora 19.00 la Teatrul Dramaturgilor Români.

BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!

Spectacol aniversar la împlinirea a 146 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși!

Inspirat de cartea Brâncuși, dragostea mea!, a Claudiei Motea, tradusă și publicată deja în zece limbi, acest spectacol multimedia aduce în prim plan marile iubiri ale lui Brâncuși, cu femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Gugenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu.

Toate cele nouă personaje feminine sunt interpretate de actrița Claudia Motea, care dovedește o adevărată performanță artistică, printr-o doză magică de talent și dăruire, în crearea diversă a acestor personalități complexe.

Iată un spectacol fascinant, în regia semnată de Beatrice Rancea, care adduce în prim plan adevăratele povești de iubire din viața marelui artist, trăite în atelierul său din Montparnasse și care sunt menite să ajungă la sufletul cât mai multor spectatori!

Vocea lui Brâncuși aparține actorului Marius Bodochi, la pian Smaranda Vasile, iar la vioară Ruxandra Cuptor.

Durata spectacolului: 70 minute

Cu: CLAUDIA MOTEA

Voce Constantin Brâncuși: MARIUS BODOCHI

Pian: SMARANDA VASILE

Vioară: RUXANDRA CUPTOR

REGIA & Light Design: BEATRICE RANCEA

Din cronici teatrale:

„E un spectacol original, necesar, dinamic și expresiv din toate punctele de vedere, care se adresează și publicului informat, și celui profan, deoarece conține o mare doză de magie recreând portretul unui geniu. După spectacol, am avut inima plină!”

Critic de teatru Dinu Grigorescu

”Să-l sculptezi pe genialul Constantin Brâncuşi în memoria românilor, printr-un astfel de act artistic, mi se pare un dar neasemuit. Nouă roluri şi – Dumnezeule! – atâtea trăiri! Nouă muze şi o singură actriţă! Mulţumim!”

Gabriel Lixandru – jurnalist Ziarul Argeșul

”Actrița Claudia Motea inventează și se reinventează în fiecare personaj, străbătând toată paleta artistică de sentimente : bucurie, tristețe, disperare, extaz, pe parcursul unui singur spectacol la fel de rotund și amețitor ca Sărutul lui Brâncuși. Extraordinar !”

Prof. Dr. Carmen Bobocescu, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

”Iată un fragment intim din viața celebrului artist român, purtându-ne cu originalitate și talent pe tărâmul muzelor care l-au inspirat, l-au respectat, l-au iubit și nu l-au părăsit niciodată. Un spectacol ce trebuie să ajungă la sufletele cât mai multor spectatori!”

Prof. dr. Ovidiu Cornilă –”Destinul Românesc” Madrid

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni