Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Crăciunul sărbătorit în toată lumea


”Deși originea precisă a datei este neclară, Crăciunul, care comemorează nașterea lui Isus Hristos, este sărbătorit în ziua de 25 decembrie, fiind prima dată identificată ca data nașterii lui Isus de Sextus Julius Africanus în 221.”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

”Sextus Julius Africanus , (născut. c. 180 D.HR. , Ierusalim – mort c. 250), primul istoric creștin despre care se știe că a produs o cronologie universală.Viața lui nu este bine documentată, dar dovezile indică faptul că Africanus a călătorit considerabil în Asia, Egipt și Italia și mai târziu a trăit în principal la Emaus, în Palestina, unde a slujit ca prefect. A fost numit ambasador regional la Roma în jurul anului 222, când a devenit protejatul împăratului Sever Alexandru . Cea mai mare lucrare a lui Africanus a fostChronographiai (221), un tratat în cinci volume despre istoria sacră și profană de la Creație (pe care a plasat-o la 5499 Î.HR. ) până la 221 D.HR. Bazându-se pe Biblie ca bază a calculelor sale, el a încorporat și sincronizat cronologiile egiptene și caldeene, Mitologia greacă și istoria iudaică cu creștinismul. Opera sa a ridicat prestigiul creștinismului timpuriu, plasându-l într-un context istoric . El a scris, de asemenea, o lucrare critică despre genealogiile lui Hristos, așa cum se găsește în Matei și Luca.

”Image: © Arhivele de imagine North Wind, Sursa: britanica.com

More Stories From News

About Berzintu Lucretia

Jurnalistă, membră în Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni, Canada, membră în Uniunea Ziariștilor Profesioniști, România - pentru Diaspora, activistă pentru pace, autoare a trei cărți jurnalistice, cu interviuri: ”Cetățeni ai spiritului universal”, editura Anamarol, București, 2010, ”Interviuri pe trei continente”, Ed. Saga, Israel, 2017 și ,,O lume, o carte”, Ed. Saga, Israel, 2022