Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

13 iulie 2024

Proiectul „Școala de iarnă pentru jurnalism comunitar” câștigă teren datorită donatorilor și fundraiserilor implicați


COMUNICAT

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) a dat startul la Vâlcea Forest Run 2021 începând cu 13 septembrie, iar prima etapă este strângerea de fonduri pentru proiectul Școala de iarnă pentru jurnalism comunitar. Proiectul câștigă teren prin implicarea donatorilor și fundraiserilor. Pentru organizarea unei școli de iarnă de jurnalism participativ în județul Vâlcea, asociația AIVI a strâns până acum 2.285 de lei cu ajutorul celor peste 20 de donatori, dar și al fundraiserilor.

În săptămâna următoare, asociația AIVI a continuat cu același entuziasm campania de strângere de fonduri, punând accent pe înscrierea oricui ca participant/ă la cele patru tipuri de curse de la Vâlcea Forest Run, atât la fața locului, în perioada 23 – 24 octombrie, sau oriunde, în perioada 18 – 24 octombrie.

Toți cei și cele care se vor înscrie vor putea participa fie alergând pe unul dintre cele trei trasee marcate de organizatori în pădurea din Valea Bujorencii (#AlergămÎmpreună – punct de întâlnire poarta Muzeului Satului), fie prin #AleargăAcasă: curse care se vor desfășura în perioada 18 – 24 octombrie, de oriunde, fie de acasă, fie de la sală. Înscrierile mai continuă până joi, 7 octombrie, iar cursele disponibile sunt: Faurecia (5 km), Diana (10 km) și semimaratonul Annabella, de 21 km. Mai mult decât atât, evenimentul pune la dispoziție și o cursă Nurvil Kids, destinată copiilor cu vârsta de 3 – 15 ani.

Pentru a susține demersul AIVI, oricine poate să alerge pentru cauză la Vâlcea Forest Run 2021 sau să doneze pe pagina proiectului. În perioada 18 – 24 octombrie, susținătorii maratoniști ai proiectului pot alege să alerge/meargă de oriunde.

Procedura de înscriere la Vâlcea Forest Run este simplă. Cei interesați pot alege tipul cursei și locul de participare (fizic sau online), și cauza: „Școala de iarnă pentru jurnalism comunitar” apoi se introduc informațiile personale și plata se face ca la orice achiziție online. Jumătate din taxa de înscriere achitată va merge către cauza aleasă. Indiferent de tipul de participare, fiecare participant/ă va primi prin curier un kit de alergător. Mai mult, participanții pot intra și în tombola finală, cu șanse la premiile oferite de sponsorii Vâlcea Forest Run 2021. Toate detaliile despre alergare și VFR 2021 pot fi găsite la https://valceaforestrun.fundatiacomunitaravalcea.ro/cum-particip-la-valcea-forest-run-2021/.

Proiectul Școala de iarnă pentru jurnalism comunitar este co-finanțat prin fondurile strânse de sportivi și susținători la Vâlcea Forest Run 2021. Vâlcea Forest Run este un eveniment sportiv de strângere de fonduri organizat de Fundația Comunitară Vâlcea, care promovează sportul şi activează spiritul comunităţii vâlcene.

Materialele publicate până acum de Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune pot fi citite pe platforma online sau interviurile și reportajele video pot fi urmărite pe canalul de YouTube. Materialele AIVI sunt disponibile și în print, la cerere; redacția a coordonat #COLAJ15, ziarul Ideo Ideis din 2020, ziarul REACTIV al festivalului cu același nume, în 2021, și trei ediții de #PoveȘtiriDeCartier bucureștene.

#VâlceaForestRun, #AleargăAcasă, #AlergămÎmpreună, #AlergămPentruViitor

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni