Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

25 mai 2024

Maia Sandu, Nicu Alifantis, Toulouse Lautrec și voluntari din prima linie în lupta COVID vin în primul weekend al Festivalului de Film și Istorii Râșnov


COMUNICAT

Azi, 20 august 2021 debutează ediția a 13-a a Festivalului de Film și Istorii (20 – 29 august 2021). Programul final cuprinde peste 60 de proiecţii de film, 18 dezbateri cu peste 60 de invitați speciali, 14 proiecte muzicale inedite, 8 concerte în Cetate, 3 producții de teatru în premieră, peste 60 de artiști implicati, 40 de studenți şi liceeni, 2 lansări de carte, 1 lansare de vinil, 1 cineconcert, expoziţii s.a. Toate acestea vor fi găzduite la Râșnov (Cetate, Cinema Amza Pellea, Școala Peter Thal, Biserica Evanghelică, Centrul Schubz, Piața Unirii), Brașov (Bastionul Țesătorilor), Codlea (Promenadă, Biserica Evanghelică, Casa de Cultură), Hărman (Biserica Evanghelică, Parcul central) și Crizbav (Biserica Reformată). Un eveniment pentru Ţara Bârsei.

Publicul este asteptat în cele 10 zile să consume cultură în mod responsabil. O ediție sinceră despre eroi, lideri, modele și valori.

Deschiderea oficială a seriei de dezbateri va avea loc pe 21 august 2021 având ca invitat special pe Doamna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova care va intra în dialog cu publicul prezent într-o conexiune directă online Chișinău – Râșnov. Continuăm apoi cu dezbaterea Justiție Nevăzută. 5 teme despre justiție și dreptate, o întâlnire cu 6 studenti voluntari în prima linie în vreme de pandemie, 7 profesori din reteaua MERITO despre Profilul profesorului performant în zilele noastre și vom încheia primul weekend cu întrebarea Vreau să fiu erou, mie ce-mi iese? Alte 12 dezbateri sunt pregătite pentru a doua parte a Festivalului.

Începem serile cu concerte bine asortate, de la Analia Selis, Nicu Alifantis și Toulouse Lautrec până la Ada Milea și Taxi. Nopțile le vom petrece tot sub cerul liber, în aerul răcoros de munte, vegheați de cetate, cu filme special alese, unele în premieră în România (Jocuri de putere / El reino, Tata mută munții, Lecțiile de persană / Persian lessons, Întregalde, Aventuri în stil italian / Dittatura Last Minute s.a.). Nu vor lipsi nici filmele documentare, înscrise în competiție sau secțiunea specială.

Programul complet este disponibil pe website si Facebook: www.ffir.ro / www.facebook.com/filmsiistoriirasnov

FFIR este fuziunea dintre trecut și viitor, 10 zile și un spațiu în prezent, în care oameni din culturi, medii și generații diferite, ajung împreună din același motiv: din pasiunea pentru filme bune, concerte faine și nopți de neuitat în grădina Cetății Râșnov.

Ne pregătim intens pentru a respecta toate prevederile de siguranţă impuse de autorităţi și lucrăm la îmbunătățirea accesului la Cetatea Râșnov. Chiar dacă locurile vor fi limitate o să pregătim şi o infrastructură de live streaming pentru cei care nu pot ajunge. Programul final va fi publicat în perioada următoare pe www.ffir.ro şi canalele social media.

Festivalul de Film și Istorii Râșnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe și Eveniment Responsabil, organizat de Primăria Râșnov, Asociația Mioritics și Asociația Râșnov Society. FFIR are susținerea unor parteneri importanți: German Marshall Fund, Fundația ETA2U, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Medlife, Friedrich Naumann Foundation for Freedom, Ambasada Spaniei, Ambasada Irlandei, Ambasada Slovaciei, Centrul Ceh, Institutul Polonez ş.a.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană și Consiliul Județean Brașov.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni