Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

Societatea umană la ananghie: Încotro ne îndreptăm?


Într-un amalgam de îngrijorări crescânde și nemulțumiri tot mai evidente, lumea trece printr-o criză profundă, care se adâncește de la o zi la alta, marcată și de evoluția tot mai accelerată și agresivă a neomarxismului progresist și a extremismului de stânga.

Este oare posibil să asistăm la ,,Sfârșitul istoriei și ultimul om”, așa cum anunța în ambițioasa și provocatoarea sa carte, sociologul, politologul și scriitorul american Francis Fukuyama?,,O pandemie combinată cu distrugeri mari de locuri de muncă, o recesiune prelungită şi o povară datoriilor fără precedent va crea inevitabil tensiuni care se vor transforma în răzbunări politice, dar împotriva cui este încă neclar”, remarca Fukuyama, un veritabil futurolog. ,,Capacitatea tehnologiei de a îmbunătăți existența umană depinde în mod decisiv de un proces paralel de evoluție morală a omului. Fără aceasta din urmă, puterea tehnicii va fi pur și simplu deturnată spre scopuri nefaste, iar omenirea o va duce mai rău decât înainte”, mai scria în cartea sa, Fukuyama, volum publicat în 1992!

Ne-au fost luate în mare parte libertățile – și așa greu dobândite – sub diverse pretexte, precum securitatea națională, sănătatea (pandemia de coronavirus), schimbările climatice și pacea globală, care vor fi menținute prin ordine și disciplină (statul polițienesc) de mai marii bogați ai planetei, ferm hotărâți să-și mențină dominația financiară, politicăși controlul asupra omenirii.

Cum ajungem supușii noilor și dramaticelor schimbări ideologice, politice, economice și sociale? În primul rând prin distrugerea educației/învățământului, fundamentul unei națiuni. Metode? Printr-o educație marxistă, total anti-creștină și anti-națională, cât și prin ,,mediul pseudo-cultural, pervertit moral și deformat intelectual”, cum bine observa cineva. Se răstoarnă astfel, criteriile morale și etice ale unei întregi societăți, se schimbă sensul vieții omului și comunităților umane… Apoi, educația este completată cu minciună, propagandă, manipulare, influențare…

Și iată că, tehnica de spălare a creierelor, menită să schimbe radical mintea unei persoane, astfel încât aceasta să devină o marionetă, un robot uman, reușește din plin. Omul ajunge astfel, să nu se mai revolte și să asculte ordinele primite de la autorități care interacționează cu el (guverne, oficiali, instituții, organizații etc). Am constatat cu amărăciune că indivizii (printre care și unii prieteni mai vechi) nu mai au un crez anume, nu-și mai expun propriile idei, nu mai doresc să caute și să afle adevărul, ci preferă, din comoditate, sau din ignoranță, să preia tot ce li se pune pe tavă de mass-media, în cea mai mare parte aservită celor care dețin puterea.

La aceasta se adaugă rețelele de socializare (cu sute de site-uri), care promovează aceeași știre, de aici și iluzia că mai multe surse au ajuns la aceeași concluzie, ceea ce îi face pe unii să creadă și să răspândească respectiva știre ca variantă oficială. Și uite așa, fără să-și dea seama, aceștia răspândesc propaganda sistemului…

Iar cei care au alte păreri, neconforme cu linia ideologică trasată, sunt cenzurați, discreditați, condamnați la tăcere, catalogați drept conspiraționiști, extremiști…

Noua Revoluție Culturală impusă de neomarxiștii progresiști a reușit să impună o nouă viziune asupra vieții, un alt limbaj (în numele ,,corectitudinii politice”) și alte repere, alte valori, totul sub coordonarea și controlul nemijlocit al mass-media și rețelelor de socializare, cu bogătașii lumii aflați la butoane.

Ce ni se pregătește pentru viitor? Un nou plan global, numit ,,Marea Resetare” (inițiat și dezvoltat la Forumul Economic Mondial de la Davos), arhitectul acestuia fiind elita globală, care vrea să supună întreaga omenire impunând măsuri coercitive prin care se are în vedere limitarea drastică a drepturilor și libertăților individuale și ale unei întregi populații, pandemia de coronavirus sau oricare alta, reprezentând doar pretextul utrmătoarelor acțiuni din planul de asuprire mondială.

Totul, prin control și manipulare, susținute pe lângă structurile politice și de către presa mainstream, care respectă întru totul interesele marilor corporații sau pe cele ale unor importante state din Uniunea Europeană sau de peste Ocean, care își impun agenda noii stângi, cu promovarea curentelor LGBT, de ,,discriminare pozitivă și destructurarea societății conservatoare”, prin publicarea doar a știrilor ,,corecte politic” și cu multe fake news-uri, ce duc spre o societate egalitaristă, fără niciun Dumnezeu, dar cu fase valori, adâncită într-un proces de destrămare identitară.

Sfârșitul democrației, tot mai aproape…

Scris de: Romulus – Dan Busnea

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni