Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Actorul Franco Nero, invitat special al Buzău International Arts Festival


COMUNICAT

Buzău International Arts Festival va fi gazda unui eveniment special: actorul Franco Nero, unul dintre cei mai apreciați actori din toate timpurile, va veni la Buzău, ca invitat de onoare al festivalului.

Întâlnirea cu Franco Nero, un actor cu un palmares impresionant de filme europene și producții hollywood-iene de marcă, va avea loc în perioada 31 august – 2 septembrie 2021. Pe 1 septembrie, actorul va susține o conferință de presă, iar în aceeași zi va fi prezent la proiecția specială a filmului Django (r. Sergio Corbucci, 1966) și va răspunde întrebărilor publicului, la finalul filmului. Marele actor va primi și un premiu special, pentru întreaga sa contribuție la dezvoltarea artei cinematografice și a artelor, în general.

Franco Nero, invitat-surpriză la BIAF 2021

Franco Nero s-a născut la Parma, în nordul Italiei. Înclinația către actorie a devenit evidentă când, adolescent fiind, a început să monteze și să joace în spectacole de teatru studențești.

După o perioadă de căutări vocaționale și diverse poziții în echipa unor prieteni alături de care lucra la câteva documentare, și încă nesigur de chemarea lui de actor, a primit rolul care urma să marcheze momentul crucial al carierei lui Franco Nero: rolul lui Abel din filmul lui John Houston, The Bible. A urmat apoi rolul de consolidare, care i-a adus succesul internațional, din spaghetti-western-ul devenit classic-cult, Django.

În prezent, Nero pregătește, în calitate de regizor de această dată, lungmetrajul L’Uomo Che Disegnò Dio (Omul care l-a desenat pe Dumnezeu), care îi va avea în rolurile principale pe actorii Kevin Spacey și Faye Dunaway.

Buzău International Arts Festival, eveniment ce reunește edițiile cu numărul șase ale Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, se va desfășura în perioada 25 august – 25 septembrie, în municipiul Buzău și în mai multe locații din județ.

Evenimentul este o premieră absolută în regiune prin conceptul său și aduce publicului o lună de întâlniri unice, cu vedete din România și de talie internațională și numeroase evenimente – teatru, film, expoziții, concerte, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferințe și masterclass-uri.

Concerte Phoenix și Damian Drăghici & Brothers și proiecția specială a filmului E pericoloso sporgersi  (r. Nae Caranfil, 1993)

În cadrul festivalului, publicul va putea participa la concertele Damian Drăghici & Brothers, în deschiderea oficială a festivalului, pe 27 august, Maria Răducanu, pe 4 septembrie, Florin Ochescu & Band pe 5 septembrie, Silvia Dumitrescu, precedată de trupa Hangar 6, pe 10 septembrie, White Mahala, pe 12 septembrie și Phoenix, în închiderea Buzău International Arts Festival, pe 25 septembrie.

Printre evenimentele conexe din cadrul festivalului se mai numără și proiecția specială a filmului E pericoloso Sporgersi, restaurat 4K, în prezența regizorului Nae Caranfil, care va susține și un Q&A, precum și masterclass-urile de actorie (cu actorii Maria Obretin și Virgil Aioanei), scenaristică (alături de regizorul Nae Caranfil), scenografie (cu scenograful Mihnea Mihăilescu), dedicate reprezentanților industriei și altele. 

La Buzău International Arts Festival va avea loc și cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, în cadrul unei întâlniri-eveniment în premieră cu publicul din Buzău, precum și lansarea Colecției de Partituri a lui Nicolae Covaci (Phoenix), o primă carte de partituri muzicale ale celor mai cunoscute zece piese ale trupei Phoenix.

Publicul se va putea delecta și cu o serie de expoziții: în premieră în România, expoziția de pictură a lui Nicu Covaci și Valeriu Sepi, cea de scenografie și obiecte de recuzită a scenografului Mihnea Mihăilescu și expoziția de pictură și fotografie cu lucrările actorului Cristi Martin și ale fotografului buzoian Theodor Tudose – despre viața în pandemie, precum și multe alte evenimente, ce vor fi anunțate pe parcurs.

Programul complet va fi disponibil în curând pe site-ul https://biaf.ro și pe pagina de Facebook Buzau International Arts Festival.

*****

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și cu Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și al Ministerului Culturii.

Parteneri eveniment: Teatrul George Ciprian Buzău, Muzeul Județean Buzău, TransBus Buzău, Dopamine Photo Studio, Hotel Pietroasa, Dacia Romanian Dining, Lacerta Winery

Sponsori: Winmarkt, Mărgăritar, Carrefour, LeBig Supermarket, Unic Dent Clinic, BCR, Eximprod, Birou Notarial Vasile Victor și Asociații, Lucsor, ElcarGid, Camera Notarilor Publici Ploiești

Parteneri media: Rock FM, AGERPRES, Radio România Cultural, Observator Cultural, Suplimentul de Cultură, The Institute, IQads, PRwave, Iqool, Kudika, Fashion Premium Magazine, movienews.ro, SMARK

Parteneri media locali: Campus Media, Opinia Buzău, TVSat Media Group, Buzău Media, Supersonic Radio, News Buzău

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni