Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Cel mai mare hub educațional din București


COMUNICAT

Primăria Municipiul București, prin PROEDUS, instituție coordonată de către Direcția Cultură, Învățământ, Turism, a deschis pe 8 februarie 2021, cel mai mare hub educațional din București – AFI HUB PROEDUS – Te conectează la educația viitorului!

Acesta reprezintă astăzi, în prima zi de școală a semestrului al doilea al anului școlar 2020-2021, primul proiect ambițios pe care PMB îl propune pentru dezvoltarea și formarea elevilor și a tinerilor pentru anul 2021.

           În suprafață de aproximativ 1.000 de mp., spațiul este pus la dispoziție gratuit, în baza unui parteneriat cu AFI Cotroceni. Hub-ul beneficiază de dotări și amenajări realizate, în mare parte, prin sponsorizări, iar cuantumul acestora depășește suma de 1.000.000 de lei.

           Cei trei actori din educație: elevii, părinții și profesorii vor participa la activități desfășurate într-un spațiu generos și prietenos, în care ne dorim să realizăm o comunitate educațională.

Workshop-uri, training-uri, sesiuni de formare, dezbateri și concursuri de cultură generală, precum și activități multimedia, în cadrul unui studio de radio/televiziune sau expoziții din domeniul revoluțiilor științifice sunt câteva dintre activitățile dedicate, în special, liceenilor. Hub-ul oferă, însă, surprize și pentru copiii din segmentul de vârstă 4-14 ani, precum expoziții cu informații utile despre corpul uman, experimente chimice  în cadrul laboratorului special amenajat.

Profesorii se vor bucura de un spațiu în care vor putea dezbate teme din domeniul educației non-formale, vor organiza workshop-uri și consultări, dar pot participa, alături de părinți, la sesiuni de consiliere și formare. 

Implicăm și organizațiile non-guvernamentale, cu specific educațional, astfel încât ideile acestora vor putea fi dezbătute și implementate în cadrul proiectelor  noastre cu caracter educațional non-formal.

La evenimentul de deschidere, din partea Primăriei Municipiului București, au participat viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, și Liliana Toderiuc-Fedorca, director executiv al Direcției de Cultură, Învățământ, Turism.

Programul de funcționare al hub-ului de la AFI Cotroceni ( etajul 1) va fi în intervalul orar 10:00-20:00, de luni până duminică, accesul fiind gratuit pentru vizitatori. Toate activitățile care se vor desfășura în cadrul acestui proiect sunt organizate cu respectarea regulilor de distanțare și a tuturor normelor sanitare în vigoare. Programul și înscrierile la activitățile hub-ului vor putea fi consultate pe site-ul www.proedus.ro.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni