Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

26 aprilie 2024

Intervenția ambasadorului României la ONU în cadrul dialogului interactiv cu Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului


COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut miercuri, 14 octombrie a.c., o intervenție în cadrul dialogului interactiv virtual al statelor membre ONU cu Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, care a participat la lucrările Comisiei a III-a (Comisia pentru Afaceri Sociale, Umanitare și Culturale) a Adunării Generale a ONU.

Ambasadorul a exprimat sprijinul României pentru mandatul, activitatea și independența Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, subliniind importanța respectării principiilor egalității și ne-discriminării – mai actuale astăzi ca oricând, în contextul pandemiei de Covid-19 care a accentuat vulnerabilitățile deja existente.

Arătând că protejarea drepturilor omului și a principiilor democratice implică și combaterea dezinformării, diplomatul român a pledat în favoarea unei abordări multilaterale, esențială pentru asigurarea respectării libertăților fundamentale: „Pandemia de Covid-19 a demonstrat că dezinformarea și acțiunile ostile desfășurate în spațiul informațional constituie amenințări atât la adresa securității internaționale, cât și a fiecăruia dintre noi. Această criză demonstrează nevoia imperativă de a beneficia de un acces neîngrădit la informații credibile, corecte și bazate pe date științifice. A confirmat, totodată, rolul esențial al unei mass media libere, independente, responsabile și pluraliste”.

Ambasadorul Ion I. Jinga a menționat, în acest context, prioritățile României pentru candidatura țării noastre la Consiliul Drepturilor Omului, în mandatul 2023-2025: protejarea drepturilor omului, promovarea democrației și statului de drept, respectarea libertății de expresie și lupta împotriva discriminării.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni