Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

25 aprilie 2024

Românca Mihaela Ungureanu-Binder în concert de muzică sacră la biserica romano-catolică „Peterskirche”


“Durch glauben und Musik ins Licht kommen” așa se intitulează seria concertelor muzicii sacre a mezzosopranei MIHAELA UNGUREANU – BINDER Renumita mezzosoprană Mihaela Ungureanu-Binder își continuă turneul concertelor la Viena! După succesul concertului de la Markuskirche – Viena, artista va concerta de data aceasta la cunoscuta biserică romano-catolică PETERSKIRCHE din Viena alături de soprana Elise Charrel (Franța) și organista columbiană Ana Maria Ospina Ramirez.După Toccata de J.S. Bach interpretată de organista Ana Maria Ospina Ramirez, cele două artiste vor interpreta arii, lieduri și duette semnate de compozitorii G.F. Händel, G.B. Pergolesi, W.A. Mozart, C. Frank, M. Batholdy.  Concertul are loc Marți: 6.10.2020, orele 19:00 laBiserica romano-catolica Peterskirche-WIENPetersplatz1010 Viena – AUSTRIA
Va asteptam cu drag! 

Mihaela Ungureanu-Binder  nascuta la 12 septembie 1964 la Brasov a inceput studiul la canto cu cele doua mezzosoprane de refetinta a Romaniei: Iulia Buciuceanu si Matha Kessler. Absolventa a Academiei de Muzica din Cluj-Napoca devine un nume de rezonanta internationala a anilor ´90. Mihaela Binder-Ungureanu e stabilita la Viena din 1996, unde si-a inceput cariera internationala la cea mai renumita Opera din Europa: Staatsoper Viena, iar mai apoi a devenit un nume de referinta pe toate scenele Vieneze:  Volksoper si Theater an der Wien. Artista Mihaela Ungureanu-Binder a fost invitata  pe toate scene mari europene; dar si in Japonia!  A colaborat cu cei mai renumiti dirijori: Claudio Abbado, Semyon Bychkov, Fabio Luisi, Adam Fischer, Seiji Ozawa, Riccardo Muti, Wolfgang Gröhs, John Fiore.

Mihaela Binder-Ungureanu  este invitata si pentru muzica vocal-simfonica: Mahler, Strauss, Schönberg, Wagner, Verdi, Brukner, Gioachino Rossini de Orchestrele Simfonice  Europene.

CD-urile, DVD-urile si aparitiile radio si de televiziune in Romania, Germania (ZDF, ARTE), Austria (ORF) si Japonia  stau marturie in cariera internationala a artistei.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni