Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 iulie 2024

SIMFEST nu moare de COVID


COMUNICAT DE PRESĂ

Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, ajuns la ediția a XVII-a, se desfășoară și anul acesta, la Tîrgu Mureș. În ciuda pandemiei, care a lovit chiar și echipa de voluntari. Doar că, din această cauză, organizatorii s-au văzut nevoiți să caute soluții pentru o desfășurare online. Au fost anulate doar câteva din evenimentele cu public (expoziții, proiecții publice ale producțiilor din concurs și ale unor filme primite de la parteneri, lansări de carte etc.). O parte din ele se va muta în spațiul virtual, prin intermediul paginilor de social media ale festivalului: Facebook, Instagram, Youtube. Așadar, urmăriți-ne pe aceste canale în perioada 14 – 19 septembrie.

Tîrgu Mureșul a intrat, prin SIMFEST, în galeria orașelor care găzduiesc mari festivaluri. Statistica oferă următoarele cifre: 1.284 de producții înscrise în competiție, din 92 de țări; 226 de producții reținute în selecția finală, de un juriu format din 10 specialiști în televiziune și cinematografie (au muncit din greu în săptămânile trecute, printre alții: reputatul critic de film Manuela Cernat, prof. univ. dr. Brîndușa Armanca, prof. univ. Alexandru Condurache, cunoscuții realizatori TV Irina Păcurariu, Diana Deleanu și Emil Hossu Longin ș.a.); 69 de producții din România; prezență masivă, pentru prima oară, a creațiilor studențești (peste 300, din care peste 30 din România, 18 venind de la UNATC București).

Un juriu internațional analizează deja producțiile reținute în selecția oficială.

În topul înscrierilor se situează Iran, India și SUA, dar au intrat în competiție producții din țări de care puțini au auzit, precum Malawi sau Capul Verde.

Lista producțiilor selectate pentru faza finală va fi publicată curând pe pagina de Facebook a festivalului: Simfest Romania și pe website: www.simfest.ro. Tot acolo vor fi anunțate, în timp util, evenimentele organizate online.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni