Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Eveniment: DAN TEODORESCU lansează cartea: ,,Iesiţi din casă!”


Cartea Iesiţi din casă, de Dan Teodorescu va fi lansată vineri, 21 august 2020, ora 11, la arenele de tenis CFR Iaşi, manifestare în aer liber.

DAN TEODORESCU

IEŞIŢI DIN CASĂ!

sau
Sportul, cultura şi viaţa noastră de zi cu zi în 2020, anul pandemiei de coronavirus.

O carte document scrisă mascat, cu mâinile curate şi cu respectarea distanţei sociale

Editura PIM Iaşi – 2020

Să ne dorim multă sănătate!

La fel ca şi în serialul de mare popularitate „Singur acasă”, în cele două cărţi ale mele din prima parte a anului 2020, „Staţi în casă!” şi „Ieşiţi din casă!” am dorit ca binele să învingă până în final! Oare am reuşit?
De la starea de urgenţă am ajuns apoi la starea de alertă, dar COVIDUL 19 nu ne dă pace în continuare, chiar dacă ne-am relaxat la un moment dat şi am putut ieşi din casă când am dorit, chiar dacă unii semeni au rămas în continuare în casă din cauza fricii!

Frica care a fost inoculată de confraţii mei din mass-media, probabil la „porunca” şefilor care îi plătesc!
În acest context, îmi aduc aminte că, la un ziar la care am lucrat în anii din urmă, într-o seară vine redactorul şef şi ne întreabă dacă nu avem ceva „trăsnet” pentru prima pagină, ca ziarul să se vândă bine a doua zi. Nimeni nu avea la acea oră ceva deosebit de relatat şi ca urmare un coleg a fost pus să scrie o „guşă” de primă pagină, cu un titlu pompos: „Studente batjocorite în Tudor!” Ziarul s-a vândut bine, dar un confrate de la un ziar concurent a venit alarmat a doua zi în redacţia noastră şi ne-a spus: Băi, fraţilor, şefii mei vor să mă dea afară din cauza voastră, că nu am ştiut de „evenimentul” din Tudor şi nu am dat şi eu aşa ceva în ziarul meu. Am început să râdem cu toţii şi i-am spus prietenului nostru (eram amici între noi, chiar dacă lucram la ziare concurente!): Băi, berbecule, nu ţi-ai dat seama că este o „guşă” (adică o ştire falsă, un fake-news vorba lui.. Ştefanb cel Mare!)? Ba eu am spus aşa ceva la şefii mei, dar ei nu m-au crezut, a răspuns cu spaimă în glas confratele. Şi atunci am pus mâna pe telefon şi i-am salvat postul de redactor amicului nostru, vorbind cu şefii lui, care au râs şi ei în hohote şi ne-au spus: Copii, am să v-o plătim cu vârf şi îndesat! Şi s-au ţinut de cuvânt, deoarece au început să curgă şi la ei fake-news-uri pe bandă rulantă şi a început să se vândă bine şi ziarul lor!

Şi uite aşa, încă de pe vremea lui… Ştefan cel Mare opinia publică este manipulată, şi de unii şi de alţii, cu ştiri false sau voit exagerate…

Dar staţi aşa dragi cititori, că parcă vorbeam de ceva extrem de serios, de o pandemie de coronavirus. Numai că aici, ca să trecem cu bine peste acest „necaz”, trebuie educaţie, disciplină şi să respectăm nişte reguli. Să ne dorim multă sănătate! (DAN TEODORESCU)

Apariţii editoriale (21 cărţi, în 23 volume):
– În nopţile cu heruvimi sălbatici (2015)

– Meridianele Sportului Ieşean (2015)
– Cultură şi Sport în Dealul Copoului (2016)

– Paşaport către neuitare (2016)
– Între două secole – 2 volume (2017)
– Paralele Olimpice (2017)

– Regi şi Regine la Palat (2017)
– Game – Set – Match (2017)
– Ringul Magic (2017)
– Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare – 2 volume (2018)
– Eseuri cu balonul oval (2018)
– Lansări europene (2018)
– Născut pe Lăpuşneanu (2018)
– Zece de Zece (2018)
– Univers 69 (2019)
– Lacrimi şi performnţă pe meridianele lumii (2019)
– Secvenţe europene (2019)
– Incursiuni pe meridianele lumii (2019)
– „7 şi 0” (2020)

– Staţi în casă! (2020)

– Ieşiţi din casă! (2020)
– Numeroase apariţii în antologiile literare din Iaşi, Cluj-Napoca, Olăneşti, Mizil.
– A publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina, Anglia, Austria, Belgia, Olanda, Elveţia, Franţa, SUA, Australia, Canada.

……………………………………………………………………………………………………….

Dan Teodorescu se prezintă:

– Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).
– Membru al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), unde a primit în 2017 Premiul „Aurel Neagu” pentru întreaga activitate, dar şi o Diplomă de Excelenţă şi o Medalie pe scena Ateneului Român din Bucureşti, în „Gala APS – 90 ani”.

– Membru Senior al Asociaţiei Literare „Păstorel” Iaşi” (ALPI), acolo unde este Şeful Departamentului Relaţii Internaţionale.
– Preşedinte al Ligii Scriitorilor Români – Filiala Iaşi-Nord Est şi participant la manifestările culturale de la Cercul Militar Iaşi. În 2020 primeşte medalia „Virtutea Literară” din partea conducerii LSR de la nivel naţional. de la Cluj-Napoca.
– Membru fondator al noului Cenaclu „George Topîrceanu” de la clubul CFR Iaşi, de la Râpa Galbenă – din 2018.
– Membru al Societăţii pentru Cultură şi Literatură Română în Bucovina – Filiala Iaşi.
– Membru al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Iaşi

– Redactor Şef al publicaţiilor SPORT FAN CLUB şi www.clubsportivcfr.ro.
– Ofiţer de presă şi director sportiv la CS CFR Iaşi. Ofiţer de presă la echipa de fotbal în sală ACS Futsal Poli Iaşi şi pentru tenismenul de talie internaţională Bogdan-Ionuţ Apostol. A mai fost mulţi ani ofiţer de presă la Clubul de Volei Penicilina Iaşi, Clubul de dans sportiv Nikons Iaşi şi Clubul de gimnastică ritmică CSŞ Anghel Saligny Iaşi.
– Redactor Şef Adjunct la Agenţia de Presă „Aşii Români” şi la revista „Vocea Ta”, cu sediul central la Nürnberg (Germania) şi cu distribuţie în Austria, Belgia, Germania, Olanda, Elveţia, Franţa.
– Senior Editor la publicaţia MIORIŢA USA, din Sacramento / California – SUA şi la Centrul Cultural Româno-German „Dumitru Dorin Prunariu” de la Nürnberg..

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni