Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Continuăm seria de activități online pentru copii!


COMUNICAT

Miercurea e Muzeul Animat cu Mihai Grăjdeanu

A treia activitate din programul online pentru copii Muzeul Animat – Ateliere de Benzi Desenate online susținut de Mihai Ionuț Grăjdeanu în parteneriat cu Muzeul Municipiului București are loc miercuri 22 aprilie 2020.

Evenimentul pentru acest nou episod, dedicat velocipedului de la Palatul Suțu, poate fi găsit aici. Trebuie să dați Interested sau Going la acest nou eveniment pentru a primi notificările legate de program.

Pe parcursul acestor activități săptămânale, îndrăgitul autor Mihai Grăjdeanu îi invită pe copii în lumea benzilor desenate într-un mod cu totul inedit. Rând pe rând va da viață câte unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului București, care își va spune povestea pe măsură ce va prinde contur pe foaia de hârtie.

Astfel, cei mici vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, precum și noțiuni de bază pentru crearea unei benzi desenate.

Joia copiilor este un program special de știință și creativitate realizat de Artelier D, Proiecte pentru copii, desfășurat în fiecare joi, ora 13.00, în acest eveniment de pe pagina de Facebook Muzeul Victor Babeş.

Joi, 23 aprilie 2020, ora 13.00 continuăm cu cea de-a treia activitate intitulată Mâncarea din bucătărie, care va prezenta: mâncarea și regulile de igienă. Cei mici vor afla printr-un experiment unde sunt cei mai mulți microbi în bucătărie, precum și ce mâncăm sănătos ca să fim sănătoși. Activitatea practică propusă este: desenăm „Mâncarea din frigider”.

Povești și experimente la Muzeele Municipiului București este program online realizat de Asociația Learning by Teaching ce are loc în zilele de vineri. Fiecare activitate săptămânală va porni de la un obiect din patrimoniul Muzeului Municipiului București asociat unei cărți din literatura pentru copii. 

Tema de vineri, 24 aprilie 2020, este Cu toții au văzut o pisică în Colecțiile de Artă Ligia și Pompiliu Macovei și Discul lui Newton. Privind lucrarea „Pisică și cratiță” de Ligia Macovei aflată în casa memorială și citind cartea „Cu toții au văzut o pisică” de Brendan Wenzel, vom prezenta modul în care văd diverse animale lumea înconjurătoare și îi vom invita pe copii să observe cum se combină culorile curcubeului.
Materialele vor fi postate în acest eveniment pe pagina de Facebook Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, la ora 13.00.

Sâmbăta Colorează cu artă!

Colorează cu artă! reprezintă o serie de activități pentru copii propuse de Secția Artă a Muzeului Municipiului București.

Materialele pentru activitățile legate de Muzeul Theodor AmanMuzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-StorckColecția de Artă Ligia și Pompiliu MacoveiColecția Cornel Medrea și Pinacoteca Municipiului București, vor fi postate săptămânal, în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00, pe paginile de Facebook dedicate lor.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni