Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

6 noiembrie 2024

41 de tineri din medii defavorizate primesc finanțare pentru școala de șoferi


COMUNICAT DE PRESĂ

MOL România și Fundația Pentru Comunitate vor sprijini financiar 41 de tineri din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere

Numărul tinerilor înscriși în cea de-a cincea ediție a programului Permis pentru viitor a crescut cu 24% față de anul precedent, la 263

Lista beneficiarilor poate fi consultată pe paginile de internet ale Fundației Pentru Comunitate și MOL România

28 februarie 2020, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate vor sprijini financiar 41 de tineri din medii defavorizate în procesul de obținere a permisului de conducere pentru categoriile B, C și CE, în cadrul celei de-a cincea ediții a programului Permis pentru viitor. Lista beneficiarilor a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și MOL România

Sprijinul financiar oferit în cadrul programului Permis pentru viitor se acordă tinerilor din mediile defavorizate, cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere înseamnă un avantaj sau o condiție în obținerea unui loc de muncă, sau poate fi un instrument important în îndeplinirea și extinderea atribuțiilor de serviciu.

Numărul tinerilor care doresc să beneficieze de acest sprijin este în creștere, în cadrul actualei ediții fiind înregistrate 263 de solicitări din 37 de județe, față de 212 înscrieri din 28 de județe la ediția precedentă.

„Programul Permis pentru viitor este un exemplu clar al implicării MOL România cu soluții concrete în viața comunității: plătim școala de șoferi pentru tineri proveniți din medii defavorizate, care doresc să-și crească șansele în competiția pe piața muncii. Ne bucură interesul în creștere al potențialilor beneficiari, ceea ce ne determină să rămânem alături de tinerii care depun eforturi pentru a depăși obstacolele cu care se confruntă și pentru a-și construi un viitor mai bun”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Majoritatea tinerilor înscriși la această ediție, respectiv 248, au depus cereri pentru plata taxelor de școlarizare pentru permis de conducere categoria B și BE. Alți 12 tineri au aplicat pentru finanțare pentru permis categoria C/CE, doi pentru categoria D și unul pentru tractoare agricole. În procesul evaluării și jurizării proiectelor depuse conform condițiilor stabilite în anunțul programului s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat. În faza finală, datorită numărului mare de solicitări cu un nivel asemănător, s-a ținut cont de rezultatele sau situația școlară, condițiile deosebite (abuz în familie), existența documentelor care, conform regulamentului programului, constituie un avantaj, și de oferta de preț prezentată.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și din Capitală. Lista beneficiarilor poate fi consultată pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

„În perioada următoare vom încheia contractele și vom transfera sumele pentru cheltuielile adiacente, pentru acoperirea costurilor înscrierii la școala de șoferi și mai departe pentru taxa de școlarizare. Vom solicita tinerilor să-și planifice cursurile astfel încât să se prezinte la examen până în toamna acestui an. Ediția următoare a acestui program va fi anunțată la sfârșitul lunii noiembrie. La următoarea ediție se pot înscrie inclusiv cei care n-au obținut finanțare la ediția actuală. De asemenea, se pot înscrie și cei care au obținut finanțare, au terminat cu succes școala de șoferi și doresc să obțină permisul de conducere pentru altă categorie.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

În cei cinci ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

Concursul de proiecte pentru ediția a 5-a a fost lansat la 27 noiembrie 2019, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei.

În cadrul celor patru ediții anterioare ale programului, 74 de tineri au obținut permis de conducere și 41 sunt programați pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 227 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care  227 în România. Grupul MOL este un furnizor de produse din polimeri precum polipropilenă, polietilenă de înaltă şi de mică densitate, înregistrând vânzări anuale de peste 1.000 kt.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni