Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

26 aprilie 2024

Sancțiunile suplimentare cresc presiunea asupra regimului Assad și a susținătorilor acestuia


Comunicat de presă al Ministerului de Externe Britanic

Luni, 17 februarie, au fost impuse noi sancțiuni de către UE altor opt oameni de afaceri și pentru două entități care au contribuit la întărirea regimului sirian distructiv. Aceasta aduce numărul total menționat al sancțiunilor UE pentru Siria la 278 de persoane și 71 de entități. În condițiile perioadei de tranziție, Marea Britanie a adoptat, de asemenea, aceste sancțiuni, care îngheață bunurile UE și Marea Britanie ale persoanelor fizice și le împiedică să călătorească în UE sau Marea Britanie.

Marea Britanie a colaborat strâns cu partenerii europeni pentru a elabora aceste sancțiuni și va căuta să le pună în aplicare ulterior după decembrie 2020.

Ministrul pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, James Cleverly, a declarat:

„Regimul îngrozitor al Siriei a dezlănțuit suferințe de neimaginat asupra propriului său popor.

„Marea Britanie continuă să lucreze strâns cu partenerii europeni pentru a sancționa pe cei care beneficiază de devastatorul război sirian. De asemenea, vom continua să promovăm regulile internaționale care ne păstrează în siguranță și pe care regimul Assad – și aliații săi ruși – încearcă să le submineze. ”

Sancțiunile vizează pe cei care au profitat de conflictul din Siria. Beneficiarii lucrează într-o serie de industrii – unii sunt implicați în contrabandă și spălare de bani, în timp ce alții se angajează în tranzacții cu entități teroriste listate de ONU.

Sancțiunile transmit un mesaj susținătorilor regimului sirian: cei care profită de prelungirea conflictului vor fi trași la socoteală, iar drepturile sirienilor nevinovați trebuie respectate și susţinute.

Sancțiunile asupra Siriei vor continua până când regimul se va implica serios în procesul politic condus de ONU, care este singura cale de a pune capăt conflictului.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni