Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

11 septembrie 2024

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a deschis evenimentul „Quality Education in the Digital Age: On the road from literacy to digital skills of the future”, organizat de către delegațiile de tineret ale României și Bulgariei la ONU, 13 Februarie 2020


COMUNICAT DE PRESA

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a deschis, la 13 februarie 2020, evenimentul „Quality Education in the Digital Age: On the road from literacy to digital skill of the future”. Evenimentul, dedicat educației în noua era digitală și organizat în comun de către delegațiile de tineret ale României și Bulgariei la ONU, s-a bucurat de participarea delegațiilor de tineret prezente la sesiunea din acest an a Comisiei pentru Dezvoltare Socială, a membrilor misiunilor permanente acreditate la ONU, precum și a reprezentanților societății civile.

Diplomatul român a menționat rolul important pe care tehnologia îl are în viața de zi cu zi – de la școală, până la implicarea politică și accesul la sisteme medicale și financiare – și a evidențiat importanța dialogului cu tinerii în definirea unei noi abordări globale, inclusive, pentru a răspunde provocărilor asociate progresului tehnologic accelerat.

Ambasadorul Jinga a vorbit despre rolul educației în pregătirea societății pentru noua era digitala, interconectată, și a subliniat importanța implicării tinerilor în modernizarea și adaptarea sistemelor tradiționale de educație, astfel încât acestea să ofere pregătirea necesară, precum și cunoștințe relevante și actuale, pentru a ține pasul cu o lume aflată într-o continuă schimbare.

De asemenea, a fost prezentată și abordarea bazată pe inovație, inclusivitate și calitate pe care sistemul educațional din România a implementat-o pentru a se conforma Agendei 2030, în special pentru realizarea obiectivul 4: „garantarea unei educații de calitate și promovarea oportunităților de învățare de-a lungul vieții pentru toți”.

Reafirmând susţinerea României pentru implicarea tinerilor în dezbaterile internaționale, diplomatul român a concluzionat prin îndemnul la o participare pro-activă a noilor generații la dezvoltarea unor idei și acțiuni inovative pentru a răspunde provocărilor globalizării, digitalizării și schimbărilor climatice.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni