Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

WORLD SNOW DAY “Bring children to the snow!” “ADUCEȚI COPIII LA ZĂPADĂ” de ZIUA MONDIALĂ A ZĂPEZII


Evenimentul are loc în data de 19 ianuarie, începând cu ora 11.00 pe pârtia de la Văliug (Ponton Casa Baraj), județul Caraș Severin. Așteptăm cu drag copiii, cu vârste între 3 și 12 ani, la joacă și activități sportive de iarnă! Este necesară înscrierea la baza pârtiei. Evenimentul este gratuit. Pentru lecțiile gratuite de inițiere în schi și snowboard este necesar un mesaj privat pe pagina de Facebook a școlii noastre, Școala de Schi Buran.

World Snow Day (Ziua Mondială a Zăpezii) este un eveniment simultan organizat anual în a treia duminică din an, sub umbrela Federației Internaționale de Schi. Anul acesta s-au înregistrat, ca și organizatoare, școli de schi din 44 de țări de pe 4 continente. La noi în țară, pe lângă Văliug, stațiuni înscrise ca participante sunt încă 5: Bușteni, Cavnic, Predeal, Poiana Brașov și Vatra Dornei.

Școala de Schi Buran este la a șasea organizare, până acum fiind-ui recunoscute meritele prin acordarea a 3 premii la nivel mondial: în 2017 mențiune (locul 4) în categoria evenimente mici, iar în anul 2019 premiul întâi la secțiunea creativitate și premiul 2 la secțiunea evenimente sub 500 de participanți. Premiul câștigat constă în prezența anul acesta, pe pârtia de la Văliug, a unei echipe profesionale de filmare trimisă de Federația Internațională de Schi din Elveția, o ocazie unică de a promova Văliugul și Banatul de munte în România și în lume.

Școala de Schi Buran a început timid în 2015 participarea la World Snow Day (Ziua Mondială a Zăpezii)cu un eveniment de 20 de participanți, copii și familiile lor. An de an a crescut ajungând în 2019 la un număr de 150 de participanți, atât cât vizăm și în acest an. Sloganul evenimentului este “Bring children to the snow!”, “Aduceți copiii la zăpadă!”.  Ce ne dorim este ca cei mici să se acomodeze cu zăpada, prin jocuri și activități creative pe zăpadă. În cadrul evenimentului ne vom distra cu micii schiori și non-schiori în cadrul atelierelor de joacă organizate împreună cu Grupul Local de Tineret Activity din Văliug, vom organiza o mică întrecere pe schiuri, vom oferi lecții gratuite de inițiere pe shiuri și snowboard. Renumitul autor de bandă desenată, Mihai Ionuț Grăjdeanu, ni se va alătura pentru ca cei mici să descopere universul benzilor desenate. Cu ocazia aceasta se va lansa oficial, chiar aici în Văliug, Olimpiada de Benzi desenate 2020, ediția I, un concurs național de benzi desenate. De asemenea vom avea muzică live, muzică andină și un recital oferit de artiști instrumentiști din cadrul Filarmonicii de Stat Arad. Crucea Roșie va demonstra tuturor cum se desfășoară o acțiune de salvare, iar Clubul Sportiv Adlernest din Reșița ne va oferi o demonstrație de schi alpin. La finalul evenimentului vom avea tradiționalul trenuleț colorat pe schiuri.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni