Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

Reprezentantul Permanent al României la ONU si-a incheiat mandatul de preşedinte al Grupului Ambasadorilor francofoni la New York


COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la Națiunile Unite, ambasadorul Ion I. Jinga, a prezidat miercuri, 18 decembrie 2019, reuniunea Grupului Ambasadorilor francofoni la New York, în prezenţa ministrului afacerilor de externe din Canada,  E.S. domnul François-Philipp Champagne şi a ministrului afacerilor de externe din Coasta de Fildeş, E.S. Marcel Amon-Tanoh.

Ambasadorul român a evidenţiat că grupul francofon de la New York contribuie la promovarea unei acţiuni francofone în domeniul păcii şi securităţii internaţionale, atât în ceea ce priveşte prevenirea conflictelor, cât şi prin contribuţia adusă la operaţiunile de menţinere a păcii, element de relevanţă deosebită, având în vedere că aproape jumătate din cele 16 misiuni de menţinere a păcii se desfăşoară în ţări francofone. In acest context, a arătat că iniţiativa francofonă constituie un element pozitiv pentru un “multilateralism în acţiune”.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, Reprezentantul Permanent al României a încheiat cel de-al doilea an în calitate de preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni. Pentru anul 2020, noul preşedinte al Grupului va fi ambasadorul Léon Kacou Adom, Reprezentantul Permanent la ONU al Coastei de Fildeş, care a fost ales prin aclamare.

Cei doi ministri de Externe si ambasadorii prezenti la reuniune au exprimat aprecierea pentru preşedinţia exercitată de Reprezentantul Permanent al României la ONU, marcată de un profesionalism şi un dinamism aparte, recunoscute inclusiv prin faptul că, în condiţiile în care, în mod cutumiar, mandatul de Preşedinte al Grupului Ambasadorilor francofoni la ONU – New York, este de un an ne-reînnoibil, diplomatul român a fost ales de două ori consecutiv în această funcţie, reuşind să promoveze cu succes, prin iniţiativele derulate în cadrul mandatului său, valorile lumii francofone în rândul comunităţii internaţionale de la New York.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni