Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

FESTIVALUL TRADITII ROMANESTI IN MISCARE , ed. III a , Londra 14 – 27 Noiembrie, 2019


COMUNICAT

Festivalul Traditii Romanesti in Miscare , lanseaza cea de-a III a editie la Londra,  Marea Britanie, in perioada 14-27 noiembrie , 2019. 
Festivalul   isi propune sa promoveze, valorile, traditile si identitatea romaneasca in contextul actual in care traditia imbraca noi forme de exprimare  prin actul artistic al unor  romani talentati  risipiti pe toate meridianele lumii. Acest eveniment este un  eveniment de suflet si pentru suflet, in care culoarea, muzica, teatrul, credinta si frumosul se imbina pentru a forma obiectiv comun, acela de a ne afirma identitatea culturala oriunde in lume,  amintindu-ne in acelasi timp  de locurile si cei dragi ai nostri de acasa. Dedicam aceasta editie a festivalului Zilei Nationale a Romaniei 1 Decembrie si memoriei neamului romanesc.
De aceea va  invitam sa fiti alaturi de oaspetii nostri din acest an: Compania de Teatru Maria din SUA, Asociatia Ro Art din Romania, RadioTV Unirea din Austria, Grupul Spirit Romanesc din Marea Britanie, precum si o serie de artisti talentati care se vor alatura acestui eveniment: Diana Busuioc Angelson, Georgeta Marin Vilcu, Julieta Georoiu, Anca Pascut, Robert Ionut Pumnea, Gheorge Ciobanu, Sorin Mihailescu, Cosmin David si Ionela Flood.Va steptam alaturi de noi sa fim gazdele acestor evenimente! PROGRAMUL FESTIVALULUI:
14 – 21 noiembrie 2019 – Expozitie de pictura Gheorghe Ciobanu & Ionela Flood
14 noiembrie 2019 , ora 19.00 – Vernisajul expozitiei in prezenta artistilor  Gheorghe Ciobanu & Ionela Flood, miniconcert realizat de catre Grupul Spirit RomanescLocatia: Dracula Restaurant, 129, High Street, Harlesden, Londra, NW10- 4TR, Marea Britanie  
Intrarea libera23 noiembrie 2019 ora 18.00 – Evocare Gogu Constatinescu la implinirea a 100 de ani de la lansarea teoriei sonicitatii  Expozitie documentara de Sorin Mihailescu-Gogu Contantinescu, un savant de dimensiune planetara, Locatia: Patidar House, 22 London Road, Wembley, Londra, HA9 7EX, Marea Britanie
Intrarea libera23 noiembrie 2019 ora 18.30 – Odiseea Martiana de Diana Busuioc AngelsonLocatia: Patidar House 22 London Road, Wembley, Londra, HA9 7EX, Marea BritanieProgamul cuprinde in deschiderea festivalului un miniconcert realizat de catre Cosmin David  si Grupul Spirit Romanesc urmat de piesa de teatru Odiseea Martiana in regia si productia Dianei Busuioc Angelson. Seara se incheie cu un dialog cu publicul in prezenta artistilor.
Biletele se pot achizitiona pe www.eventbrite.co.uk,  £15-£20
24 noiembrie 2019 ora 18.00 – Armenia , Dragostea mea – premiera filmului regizat de Diana Busuioc Angelson
Locatia: Armenian Centre Hayashen, ,105 a Mill Hill Road, W3-8JF, Acton, Londra, Marea Britanie 

Filmul prezinta destinul unei familii armene fericite, care locuiește în Turcia, în 1915, ale cărei vise frumoase vor deveni amintiri în ochii celui mai cunoscut artist armean american, care trăiește pentru a picta povestea copilăriei sale zdrobite.

Biletele pot fii achizitionate pe www.eventbrite.co.uk,  £527 noiembrie 2019 ora 19.00 – Expozitie de fotografie Sorin MihailescuVernisajul expozitiei &  miniconcert realizat de Grupul Spirit RomanescAnuntrea castigatorilor concursului literar al festivaluluiLocatia: Dracula Restaurant, 129, High Street, Harlesden, Londra, NW10- 4TR, Marea Britanie  
Intrarea libera
14 – 27 noiembrie 2019 ora 18.00 –  Concurs literar- Festivalul de Traditii Romanesti in Miscare 2019Concursul literar se va desfasura online, juriul fiind format din Cornel Udrea, Mariana Moga, Maria Vaida ,Doina Basca, George Daragiu si Ionela Flood. Se vor acorda premii si diplome pe fiecare sectiune dupa cum urmeaza:-Sectiunea in limba romana: poezie, proza si literatura pentru copii-Sectiunea in limba engleza: toate genurile literareCel mai valoros autor va primi Marele Premiu,un trofeu  realizat de catre sculptorul de Constantin Sinescu.Lucrarile valoroase selectate de catre juriu vor face parte din Antologia Festivalului editata ulterior la editura Transylvanian Editions, din Londra, Marea Britanie.
Materialele, in format A4, text format Ariel 14, vor fii trimise pe email la ionelaflood@gmail.com pana la data de 24 Noiembrie, rezulatele concursului fiind anuntate la 27 noiembrie ora 18.00, la inchiderea festivalului, la Dracula Restaurant, Londra, Marea Britanie.
Contact si detalii: ionelaflood@gmail.com
_________________________________________________________Referinte despre participanti si evenimentele  acestei editii a festivalului:_________________________________________________________
GHEORGHE CIOBANU -BUZAU

Gheorghe Ciobanu pictează profesional din1970. Arta sa a fost expusă în unele dintre cele mai prestigioase galerii ale Europei (Austria, Italia, Olanda, Elveția, Belgia, Marea Britanie, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Suedia), Statele Unite, New Zeelanda și Australia. „Moșia lirică din tablourile lui Gheorghe Ciobanu acoperă o paletă bogată din transcrierea directă, uneori patetică, a unei senzații trezite de realitatea intens colorată la setarea atentă și subtilă a materialului figurativ într-o ordine specială punctată cu efecte decorative unde emoțioa este dată de o anumită distanță contemplativă. Între afluența explozivă lirică și meditația artistului există o comunicare completă, deoarece diverse stări de spirit se unesc pentru a face față complexității provocărilor pe care fiecare artist trebuie să le îndure atunci când sensibilitatea și spiritualitatea vin în contact cu lumea exterioară. „Constantin Prut – Artă Critica, 1980





https://www.facebook.com/PictorGheorgheCiobanuBuzau/https://fineartamerica.com/profiles/gheorghe-ciobanu

ODISEEA MARȚIANĂ

O piesă de: DIANA ANGELSON BUSUIOC
Regia: JULIETA GEOROIU
Voce: ANCA PASCUT

„Odiseea Marțiană”, de Diana Angelson Busuioc, prima piesă din Trilogia „Noi”, este o odă dedicată Femeii, în cea mai importantă ipostaza a ei. Cele trei personaje, Maria (Julieta Georoiu), Ioana ( Diana Angelson Busuioc) și Ileana, (Georgeta Marin Vilcu), se întâlnesc într-o gară spațială, într-un moment când toți oamenii au plecat pe Marte cu naveta Odiseea, despre care se spune că vine doar o dată pe an. Femeile așteaptă cu speranță, apoi cu îndoială, cu frică, mânie, tristețe și din nou cu speranță. Oare va veni naveta Odiseea și le va duce și pe ele pe Marte?

Diana Angelson Busuioc este o actriță Româno-americană de teatru și film, regizoare și producătoare de film, cunoscută pentru „Armenia, My Love”, (produs de Diana Angelson si Christa Films), „Auschwitz”, produs de Steven Spielberg, „The Second Coming of Christ”, unul din cele trei filme binecuvântate la Vatican, „Dracula, The Impaler”, produs de Daniel Anghelcev). A jucat pe scena multor teatre din Los Angeles, California, iar în 2018 a fondat Compania de Teatru Maria, ale cărei spectacole se joacă în turnee internaționale – „Dor”, „Alexandra, mi-e dor de tine” și „Odiseea Marțiană” fiind primele spectacole în afara Californiei.

Georgeta Marin Vilcu este o actriță româncă de teatru și film, cunoscută pentru filmele „The Second Coming of Christ”, „America”, „Nebunia lui Henri al VIII-lea”. Joacă pe scena Teatrului Național din București, ca membră a Companiei de Teatru Passe-Partout, putând fi văzută în spectacolul „Înșir-te Mărgărite”. În 2018 a devenit membră a Companiei de Teatru Maria, unde va putea fi văzută în spectacolele ” Dor”, „Odiseea Marțiană” și „Alexandra, mi-e dor de tine”, iar în 2020 va începe filmările unei coproducții româno-americane, în regia Dianei Angelson, ” Mama Anna”.

Julieta Georoiu este actriță româncă de teatru și film și regizoare de teatru, cunoscută pentru filmele „Armenia, My Love”, „The Second Coming of Christ”, precum și ca fondatoare a școlii de actorie pentru adolescenți, „Victory of Art”. Julieta va începe filmările la „Mama Anna” și va juca în „Alexandra, mi-e dor de tine”, în 2020.

Anca Pascut este o româncă stabilită în Viena, informatician de profesie dar cu o mare pasiune pentru muzică în general și pentru folclorul românesc în special. A cântat și mai activează în continuare în diverse coruri din Viena, printre care: corul italian ” Arcadia „, corul euro-latino-american ” ELA”, corul bisericii române unite ( greco-catolice), corul internațional de femei ” Weltkulturfrauenchor”.
ARMENIA DRAGOSTEA MEA, 2016, UN FILM IN REGIA DIANEI BUSUIOC ANGELSON
„Această poveste este  despre familie si despre iubire, despre durere si speranță, dar mai presus de toate despre Credința care învinge tot, să placă publicului londonez, deosebit de exigent. Filmul este un tribut adus creștinătății si frumuseții oamenilor, care nu își abandonează credința nici atunci când pierd totul”, preciza, emoționată, cineasta Diana Busuioc-Angelson, înainte de lansarea fimului.  
https://anca.org/armenia-my-love-secures-limited-los-angeles-theatrical-release/
https://www.timpul.md/articol/premiera-la-los-angeles-armeniaiubirea-mea–film-regizat-de-o-ploieteanca-diana-busuioc-92276.html
GOGU CONSTANTINESCU, SAVANT ROMAN, AUTORUL TEORIEI SONICITATII( 1881-1965)https://www.gogu-constantinescu.ro/biografiehttps://ro.wikipedia.org/wiki/George_Constantinescuhttps://en.wikipedia.org/wiki/George_Constantinescu
SORIN MIHAILESCU- jurnalist, fotograf, fotoreporter , vicepresedintele  Fundatiei ” Niste Tarani”

CONCURSUL LITERAR AL FESTIVALULUI DE TRADITII ROMANESTI IN MISCARE 2019 – MEMBRII JURIULUI

Cornel Udrea s-a născut la data de 27 martie 1947, în orașul Gheorgheni, județul Harghita. A absolvit Liceul Mihai Eminescu din Cluj-promoția 1964. Își continuă studiile la Facultatea de Filologie din același județ (respectiv Cluj), absolvind în anul 1969. La un an de la absolvire, din anul 1970, lucrează ca redactor la Radio Cluj. Pe lângă acest statut, Cornel Udrea este coordonator de programe de divertisment, teatru radiofonic și spectacole cu public. De asemenea, membru al Uniunii Scriitorilor din România cu peste 100 de volume publicate.  

Mariana Moga s-a născut la 3 mai 1966 în localitatea Sebeş din județul Alba. După terminarea liceului urmează cursurile Facultății de Drept șiAdministrație Publică în București.  Este membră a Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Quebec – Canada; a Ligii Scriitorilor din România și a Societății Culturale „Anton Pann” din Râmnicu –Vâlcea. Debutează literar cu poezii publicate în diverse periodice și antologii, în anul 2008. Născută pe tărâmul lui Lucian Blaga, autoarea cochetează cu lumea cărţilor în postura de autor din 2010, când îi apare primul volumul de versuri„Între piatră şi nisip”. Începând cu anul 2013 Mariana Moga reușește să treacă dincolo de granițele României, având numeroase prezentări de carte sau invitații la evenimente literare din Austria, Germania și Republica Moldova.Printre altele este invitată și participă la „Ziua Europei”, ediţiile  2013 – 2019, eveniment organizat la Viena șiWiener Neustadt – Austria în luna mai a fiecărui an.Posesoare a numeroase diplome pentru activitatea literară,profesionalism şi dăruire în promovarea literaturii româneşti, în țară și peste hotare (diplome primite în Austria, Anglia, Republica Moldova, Italia șiRomânia), Mariana Moga obține și numeroase premii sau medalii, la diferiteconcursuri din țară sau străinătate. Printre altele, în 2018 primește dinpartea Ligii Scriitorilor premiul „Artur Silvestri și al Asociației Române pentru Patrimoniu”, pentru volumul de versuri „ Anotimpul cu trifoi”.Este tradusă în limbile engleză și albaneză in cele 13 volume personale publicate . Autoarea coordonează apariția anuală a antologiei „Clepsidracu sentimente” și a „Dicționarului de reliefuri literare românești”, acesta din urmă fiind un volum de prezentare a scriitorilor de notorietate, dar și a celor care îndrăznesc cu frumoasă sfială să bată la porțile consacrării; se ocupă de promovarea scriitorilor aflați la început de drum; înființează „Tabăra Prieteniei Literare– De amicitiae”, o tabără unde se întâlnesc scriitori de origine română dințară și de peste hotare. Prin activitățile desfășurate, Mariana Moga reușeștesă promoveze actul cultural de calitate, susținând că prietenia literară trebuie să dăinuie în scopul promovării culturii și spiritualității românești. 

Maria Vaida –  Este absolventă a Facultăţii de Filologie a UBB din Cluj-Napoca, secţia română-franceză; conducător ştiinţific prof. univ. dr. Ion Pop, cu teza de licenţă: Poezia Constanţei Buzea – Studiu critic, 1979. Doctor în Ştiinţe Filologice al Universităţii „1 Decembrie1918″ din Alba Iulia, cu distincţia Cumlaude, cu teza Gheorghe Pituţ sau Ochiul şi noaptea, coordonator prof. univ. dr. Mircea Popa. Debutul  în Pagini de ucenicie, revista Liceului Samuil Vulcan din Beiuş, 1970.Colaborări la reviste culturale şi literare cu articole, studii, eseuri,interviuri, poeme, cronici literare:Luceafărul românesc, Neamul românesc, Iosif Vulcan (din  Australia), Gând românesc, Cetatea culturală,Observatorul cultural, Tribuna învăţământului, Perspective, Familia,Prosaeculum, Oraşul, Nord literar, Monitorul cultural, Cărticica românescă pentru copii, Reflex, The Scientific Journal of Humanistic Studies, Viaţa românească, Le fleur du Danube (din Franța), Vatra veche, Familia română, Noul literator, Tribuna,Jurnalul literar, Bucureştiul literar şi artistic, Curtea de la Argeş, Tribuna,Astra clujeană  . A contribuit la numeroasevolume colective si editii ingrijite , publicand 13 volume personale.

George G.  Daragiu  (n. Almaș, Transilvania) este absolvent al Universității din București și membru titular al Uniunii Scriitorilor din România. Volumele sale de poezie sunt: Glas albastru de stea (1988), Poemas de la revolucion (1990, poezie în limba spaniolă), Peregrin la iubire (1993), Casa cu amintiri (2002), La porțile utopiei (2005), Paradise cocktail (engleză/română, 2006), Albastru amar (2009), Song across the sky (2010). De asemenea, a publicat volumul de publicistică Privirea ce mângâie (2000) și volumul de proză scurtă Timp rănit (2000). O parte dintre texte i-au fost traduse în germană, italiană și albaneză.

 Ionela Flood scriitor, membra a  Ligii Scriitorilor Romani , publica in volume personale si colective, coopereaza cu agenţiile de ştiri şi reviste culturale din România, Marea Britanie ,Germania, Israel, Australia, Elveţia, Spania, Franţa. Publica lucrări în reviste economice şi publicaţii de specialitate din România ( PEEC) ,  Austria (QIEI ) Grecia (MTC). Intre anii 2011-2013 activitatea  artistica s-a derulat in cadrul Wimbledon Art Studio Londra  cu expozitii si instalatii de arta vizulala unde a dezvoltat rezidente ale unor artistilor romani:  Adina Romanescu, Cosmin Cocis, George Bodocan, Aurelia Chiriac Carabinieru, Ioan Astalus si Adela Ursache.  Economista licentiata la ASE Bucuresti, cu pasiune pentru managementu proiectelor , a primit o bursa in management cultural Ministerul Culturii, România, în 1999, pentru a studia în Italia, Grecia, Franţa şi Marea Britanie . Locuieste la Londra din 2001 unde  a finalizat o cercetare de doctorat cu o bursă de la Ministerul  Educaţie si Cercetarii din România în domeniul  Managementului Proiectelor  în timp ce dezvolta  diferite proiecte pentru românii din strainatate, fiind activa in diferite ONG –uri  din Europa si din lume.
Organizatori:Societatea Romanca ,Contrast Centre, Radio TV Unirea, Compania de Teatru Maria, Grupul Spirit Romanesc,Tabara prieteniei literare- De Amicitiae,  Transylvanian Edition si  Asociatia RoArt .
Parteneri:www.romani.co.uk, My Romanian Community, Asociatia Info Manager, Liga Culturala pentru Unitatea Spirituala a Romanilor de pretutindeni, Imago, Dracula Restaurant, Armenian Centre Hayashen London, Fundatia Niste Tarani si Valland Staffing Solution LTD. 

 Echipa Festivalului Traditii Romanesti in Miscare , 2019,  ed.III a Londra, Marea Britanie 

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni