Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 iunie 2024

Eveniment special: Premiile Turismului Mondial 2019


Pe data de 4 noiembrie a.c., la ExCEL (Londra, Anglia), a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Turismului Mondial ajunsă la cea de-a 22-a aniversare, eveniment anual sponsorizat de către The New York Times, United Airlines, The Travel Corporation și Reed Travel Exhibitions.

Inaugurate în 1997, Premiile Turismului Mondial au fost stabilite să ”recunoască persoanele, companiile, organizaţiile, destinaţiile şi atracţiile pentru iniţiativele remarcabile în legătură cu călătoria şi industria turismului, şi pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului şi dezvoltarea programelor care asistă comunităţile locale. ”

Prezentarea premiilor a fost moderată de către Peter Greenberg, editor al CBS News Travel și expert în călătorii recunoscut la nivel mondial.

Premiile Turismului Mondial l-au onorat pe Matthew D. Upchurch, CTC, Preşedinte & Director Executiv al Virtuoso, în semn de recunoaştere pentru Virtuoso, pentru  dedicarea pentru practici sustenabile ale turismului , şi misiunea sa să facă dezvoltarea durabilă un factor mai important în alegerea consumatorului atunci când călătoreşte – spre a păstra, proteja şi avansa cultura locală, mediul înconjurător şi resursele zonelor vizitate şi să crească succesul pentru cei dedicaţi călătoriei ca o putere pentru bine.

Un Premiu al Turismului Mondial a fost prezentat de asemenea pentru Asilia Africa, în semn de recunoaştere a abordării pe mai multe planuri a Asiliei spre a crea un impact pozitiv asupra comunităţilor locale, faunei sălbatice şi ecosistemelor vitale ale Africii de Est. Prin această abordare holistică, ei sunt capabili să susţină aceste zone esenţiale ale sălbăticiei dar şi pe oamenii pentru care aceasta reprezintă căminul.

Insula Nikoi/Fundaţia Insula a primit un Premiu al Turismului Mondial în semn de recunoaştere a Insulei Nikoi şi dedicării ei pentru dezvoltare printr-un impact pozitiv asupra culturii locale, comunităţii şi conservării şi pentru stabilirea Fundaţiei Insula în 2010, care transformă educaţia pentru comunităţile insulei Riau prin crearea a 8 centre de învăţământ.

ME TO WE (WE.ORG) a fost onorată cu un Premiu al Turismului Mondial în semn de recunoaştere a impactului ME TO WE prin parteneriatul cu Caritatea WE; furnizând apă curată pentru peste 1 milion de oameni, construind 1500 de şcoli în străinătate, şi oferind copiilor acces la educaţie; şi bineînţeles, oferind călătorie de voluntariat pentru cei care doresc să schimbe lumea.

Premiul,Caring for Our World (Îngrijindu-ne de lumea noastră), sponsorizat de către VisitMalta, a fost special proiectat și produs artizanal pe insula Malta de către Mdina Glass și celebrează calitățile spiritului de inițiativă și a viziunii care îi inspiră pe ceilalți să se îngrijească de toţi oamenii din jurul lumii.

Ceremonia de premiere a fost urmată de o recepţie găzduită de către United Airlines. Premiile Anuale ale Turismului Mondial au fost create și organizate de către The Bradford Group

 

Corespondent: Ion-Marius Tatomir

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni