Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 mai 2024

Lansarea MET Police Romanian Association – organizația polițiștilor de origine română din poliția londoneză


23 octombrie 2019

Comunicat de presă

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, prin intermediul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, a găzduit luni, 21 octombrie 2019, evenimentul de lansare a MET Police Romanian Association, organizație care își propune să aducă laolaltă cei aproape 100 de polițiști de origine română, care au îmbrățișat această onorabilă carieră în cadrul Metropolitan Police.

În discursul de deschidere a evenimentului,  ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, i-a felicitat pe polițiști pentru munca pe care o depun pentru a menține un climat de siguranță în Londra, precum și pentru preocuparea constantă pe care aceștia o manifestă pentru a sprijini comunitatea românească din capitala britanică. Ambasadorul Dan Mihalache a subliniat în context aportul lucrătorilor din Poliția Română detașați în Marea Britanie, cu accent pe excelentele legături de cooperare cu poliția londoneză.

La eveniment au participat, alături de polițiști români și membri ai familiilor lor, și reprezentanți ai  conducerii poliției londoneze. Au avut intervenții Commander Simon Rose, DCI Andrew Daws și DCI Richard McDonagh, din conducerea Poliției Metropolitane, care au subliniat legăturile de cooperare strânse cu Poliția Română. Președintele și vice-președintele Met Police Romanian Association, PC Cristian Dumitru și PC Adrian Anghelina au susținut în intervențiile lor importanța asocierii polițiștilor de origine română, a integrării acestor în Poliția Metropolitană cu păstrarea identității românești și a legăturilor de cooperare cu poliția română.

Evenimentul s-a încheiat printr-un schimb de caschete, cele mai vizibile elemente de echipament folosite în Poliția Română și Poliția Metropolitană.

Credit Foto: Ambasada Romaniei la Londra

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni