Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 iunie 2024

Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, deschiderea expoziției Muzeul din școală – Sohodol


COMUNICAT

Consiliul Județean Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, alături de partenerii lor Primăria Bran, Liceul „Sextil Pușcariu” Bran și S.C. Expoziții Călătoare S.R.L. vă invită sâmbătă, 14 septembrie 2019, ora 13,30, la Școala Gimnazială din Sohodol, pentru deschiderea expoziției interactive realizată în cadrul proiectului cultural „MUZEUL DIN ȘCOALĂ – SOHODOL”. Proiectul a fost implementat în perioada mai-septembrie 2019 și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Prin intermediul unor activități specifice de cercetare-documentare a moștenirii culturale a comunității din Sohodol, comuna Bran, județul Brașov, s-a realizat o amenajare muzeală ce cuprinde următoarele teme principale: etnografie, tradiții și obiceiuri locale, comunitatea locală. Conceptul expozițional include o componentă interactivă prin prezența a opt obiecte de uz casnic funcționale, instrumentar etnografic folosit în prelucrarea lânii: război de țesut orizontal și vertical, sucală, fuior și fus, roată de depănat, rășchitor și vârtelniță. Replicile obiectelor etnografice permit organizarea de activități educaționale dedicate beneficiarilor direcți, copii și tineri, care vor dobândi cunoștințele necesare utilizării acestora, păstrând în acest fel tradițiile locului. În zilele de 14, 16 și 17 septembrie 2019 sunt programate activități educaționale interactive în cadrul expoziției.

Mai multe detalii despre proiect pot fi aflate de pe pagina de internet a Muzeului Casa Mureșenilor Brașov http://muzeulmuresenilor.ro. De asemenea, ne puteți urmări pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CasaMuresenilorMuzeulImnuluiNational

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni