Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Viitorul este acum pentru Marina Regală la Conferinţa de Capacitate Maritimă de la DSEI: „Operațiuni Autonome într-o Marină Digitală”


5 iunie 2019

Comunicat de presă privind Conferinţa de Capacitate Maritimă DSEI 2019

DSEI deține un patrimoniu naval de neegalat, variind de la expunerea navelor de război până la prezentarea celei mai avansate tehnologii electronice maritime. În plus față de aceste impresionante prezentări, Royal Navy va folosi DSEI 2019 pentru a-și găzdui Conferința privind capacitățile maritime, concentrându-se asupra oportunităților și capacităților de modernizare și transformare într-o lume în continuă schimbare și din ce în ce mai digitală.

Conferința va examina dedicarea Marinei Regale pentru inovație și adaptare în formarea unei nave a viitorului de ultimă generație. Reunind cele mai strălucite minți din sectorul maritim, inclusiv șefii de nave din întreaga lume, scopul ei este de a explora oportunitățile și posibilele provocări generate de Inteligența Artificială și progresele în autonomie.

Marina Regală a subliniat angajamentul său față de modernizare. Aceasta include valorificarea oportunităților prezentate de progresele tehnologice în autonomie, calcul și AI, pentru a permite un avantaj operațional continuu.

Capacitățile în dezvoltare ale autonomiei sunt îmbrățișate, alături de un angajament continuu de echipare și formare a viitoarei Marine. În fiecare an, începând din 2016, Exercise Information Warrior a văzut că Marina Regală a colaborat cu partenerii din industrie pentru a-și dezvolta programul Information Warfare, întărind tehnologia informatică de înaltă tehnologie ca un obiectiv naval cheie.

În timp ce descurajarea și capacitatea de a se angaja cu adversarii rămân în centrul atenţiei Marinei Regale, ea se dezvoltă și în ceea ce privește masa, raza de influenţă și eficiența prin progresul autonomiei. Agilitatea și flexibilitatea au fost, de asemenea, îmbunătățite cu puterea Carrier Strike, asigurând că Marina Regală rămâne dominantă în mediul maritim.

„Pentru a rămâne credibile și pentru a ne menține competitivitatea, trebuie să continuăm să îmbrățișăm noile tehnologii, atât în ​​viitoarele platforme pe care le construim, cât și prin adaptând la cerinţele viitorului platformele pe care le avem deja în funcțiune”, a declarat amiralul Sir Philip Jones, comandantul Marinei Regale.

„Marina Regală are un istoric puternic în această privință; Reformele amiralului Jackie Fisher de la începutul secolului al XX-lea au transformat Marina Națională de la navigație la abur, a început să construiască nave cu fier și oțel în loc de lemn și a devenit prima care au îndepărtat tunurile de pe marginea navelor, în turnuleţe, făcute exact prin inventarea primelor computere de control ale incendiilor. Am devenit pionieri în lumea războiului submarin și al aviației maritime. Și acum, pe măsură ce abordăm epoca războiului de viteză a mașinilor, suntem în frunte din nou, accelerând introducerea unor tehnologii noi și disruptive, cum ar fi sistemele de comandă ale arhitecturii deschise și inteligența artificială, pe măsura în care ne îndreptăm calea spre o marină regală complet digitizală. Ne propunem să avem o capacitate MCM fără pilot în apele Regatului Unit până în 2020, în vederea scoaterii omului din terenul minat: împreună, aceste progrese tehnologice oferă o privire asupra viitorului interesant care ne așteaptă. Dar cel mai important este modul în care împuternicim oamenii noștri să vină cu idei noi și să-și asume riscuri, potențial nereușind în timpul dezvoltării, astfel încât să nu eşuăm niciodată la ops. Văd DSEI ca o oportunitate extrem de benefică pentru noi toți să ne întâlnim cu parteneri din industrie, mediul academic și cu omologii noștri din străinătate și să împărtășim și să învățăm unii de la alții în acest demers „.

Conferința va explora teme de actualitate, printre care:

„Cum să digitalizăm Marina Regală și să asigurăm că avantajul informațional este în centrul viitoarei abordări navale”

„Autonomia – Explorarea oportunităților de a mări masa, raza de influenţă și letalitatea Marinei Regale”

„Machine Speed ​Warfare – Folosirea de tehnologii noi, perturbatoare pentru a câștiga un avantaj câștigător de război”

„Administrarea și formarea tot mai mult a Marinei autonome a viitorului”

Conferința va fi completată de un program de seminar naval în cadrul expoziției, la care experții în materie militară și industrie vor face prezentări pe teme precum tehnologia de apărare submarină, transformarea războiului electronic, securitatea maritimă și instruirea. Vor fi prezenţi experți de seamă ai industriei de la Chess Dynamics, Leidos, Seatronics și TP Group, care vor discuta aceste subiecte, alături de personalul în rezervă şi activ din Marina Regală.

Conferința privind capacitățile maritime este sponsorizată de Thales, care a deschis recent un nou centru de excelență în autonomia maritimă din Plymouth, permițând personalului bine pregătit să testeze și să furnizeze probe autonome cu acces rapid la mare.

Directorul executiv de la Thales, Victor Chavez, a declarat:

„Cu o revoluție digitală care se desfășoară pe toate piețele pe care Thales le servește, Thales investește puternic în tehnologiile bazate pe conectivitate, Big Data, inteligența artificială și securitatea cibernetică pentru a ajuta clienții noștri să-și protejeze cetățenii și să facă lumea mai sigură. Având în vedere acest lucru, suntem încântați să sponsorizăm Conferința privind capacitățile maritime la DSEI în parteneriat cu Marina Regală. Conferința privind capacitatea maritimă este o platformă pentru cei din întreaga industrie de a dezbate, discuta și colabora cu privire la valorificarea puterii și oportunităților ale unui viitor digital, pentru a facilita Forțele Armate și de a rămâne cu un pas înainte într-o lume în schimbare rapidă.

Conferința DSEI pentru capacitățile maritime se desfășoară alături de conferințele organizate de Armata Britanică și Forţele Regale Aeriene luni, 09 septembrie, la ExCeL London. După cele trei conferințe va avea loc o recepţie care va oferi o excelentă oportunitate de reuniune pentru delegați și vorbitori.

Pentru mai multe informații și pentru a vă înregistra, vă rugăm să vizitați: www.DSEI.co.uk

foto credit: DSEI, Clarion Events

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni