Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

12 iulie 2024

Au fost premiaţi cei mai buni sportivi din ţară


COMUNICAT

București, 2 februarie 2018 – Cea de-a treia ediție a Galei Trofeelor Alexandrion și-a desemnat aseară câștigătorii. În prezența a aproape 300 de invitați, au fost oferite 10 premii celor mai buni sportivi români ai anului trecut. Ceremonia de premiere a avut loc la hotelul Radison Blu, din București, și a fost transmisă în direct pe TVR HD.

Distincțiile și recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obținut performanțe deosebite în 2017 și reprezintă singurul demers de acest fel organizat și susținut în totalitate de o entitate privată. Trofeele Alexandrion sunt menite să răsplătească rezultatele excelente în sport, dar și să ajute sportivii să atragă atenția asupra nevoilor uriaşe din acest domeniu, care necesită o implicare constantă şi mai activă a statului, dar şi a mediului privat.

Câștigători celei de-a treia gale a Trofeelor Alexandrion sunt:

1. Simona Halep (tenis – numărul 2 mondial WTA)

2. Cristina Neagu (handball -cea mai bună jucătoare a lumii)

3. Horia Tecău (tenis – câștigător US Open la dublu)

4. Gianina Beleagă și Ionela Lehaci (canotaj campioană mondială)

5. Loredana Toma (haltere -3 medalii de aur la Mondiale)

6. Alina Vuc (vicecampioană mondială la lupte)

7. Cătălina Ponor (gimnastică – campioană europeană la bârnă)

8. Marian Drăgulescu (gimnastică -campion european la sol)

9. Echipa feminină de canotaj 8+1 a României, formată din: Laura Oprea, Mădălina Bereș, Adelina Maria Bogus, Mihaela Petrila, Viviana Iuliana Bejunariu, Ioana Vrinceanu, Iuliana Popa, Denisa Tilvescu, Daniela Drunceanu (campioană mondială și europeană)

10. Echipa feminină de tenis de masă formată din: Adina Mihaela Diaconu, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs – (campioană europeană)

Pentru prima dată în istoria Trofeelor Alexandrion, în 2018, Fundația Alexandrion a oferit și patru premii dedicate tinerelor speranțe ale sportului românesc.

Trofeele Alexandrion Speranța au fost acordate următorilor:

1.Elena Chiriac ( taekwondo)

 2. Andra Simion (tenis de câmp )

 3. Theo Matican (ciclist paralimpic)

 4. Diana Cimpoca (patinaj)

Trofeele Alexandrion sunt acordate anual de către Fundația Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacții sportive din România, dar și a unor instituții publice abilitate. În alegerea câștigătorilor se ține cont de reușitele naționale și internațioanle ale sportivilor.

Implicarea Fundației Alexandrion în susținerea sportului nu se limitează numai la astfel de distincții. Boxul, golful, poloul sau ciclismul sunt de asemenea printre sporturile pe care Fundația Alexandrion le sprijină. Nici echipele de fotbal, handbal sau rugby nu au fost uitate și beneficiază de suportul Fundației.

La edițiile anterioare, au fost oferite deja 20 de Trofee. Printre câștigătorii acestora sunt: Marian Drăgulescu(gimnastică), Elizabeta Samara și Daniela Dodean (tenis de masă), Simona Halep (tenis de câmp), Horia Tecău (tenis de câmp), Anghel Iordănescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (spadă), Ana Maria Brânză (scrimă), Cristina Neagu (handbal), Cristiana Stancu (arte marţiale) şi Andreea Chiţu (judo), echipa de canotaj 8+1 a României care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice din 2016, Alexandru Bologa(judo), componentele echipei feminine de spadă din 2016, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu și Loredana Dinu, Oana Manea (handbal), perechea Horia Tecău/Florin Mergea (tenis) – vicecampioni JO. Cătălina Ponor (gimnastică), Albert Saritov (lupte).

Detalii despre toate edițiile Trofeelor Alexandrion găsiți pe www.fundatia-alexandrion.ro/trofeele-alexandrion/.

Trofeele Alexandrion reprezintă un demers în premieră în România, ce face parte din strategia Fundaţiei de a sprijini excelenţa şi performanţa sportivă. În paralel, Fundaţia este unul dintre cei mai activi susţinători ai culturii române, premiind, anual, personalităţi culturale consacrate sau aflate la început de carieră, prin cele două gale pe care le organizează – Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu şi Gala Premiilor Matei Brâncoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni