Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 martie 2024

Premiile Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România


COMUNICAT

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România lansează concursul Premiile UZPR pentru lucrările apărute ori difuzate în cursul anului 2017, prilej de cultivare şi confirmare a valorilor jurnalismului românesc.

Tema concursului: LIMBA ROMÂNĂ, întregitor de neam”

Fără limbă, un popor nu poate exista! Limba română i-a ținut aproape pe români de-a lungul istoriei. Limba română a dus mai departe, peste secole, tradițiile și valorile neamului. Limba română a fost folosită atunci când s-au declarat micile si marile uniri.

Sunt invitaţi să participe atât profesioniştii din mass-media, cât şi tinere condeie jurnalistice (elevi şi studenţi) din țară, jurnalişti români din ţările limitrofe şi diaspora românească.

Criteriile de evaluare vizează originalitatea abordării subiectului, abilităţile jurnalistice ale autorului, creativitatea și relevanţa în acord cu tema concursului. Vor fi premiate cele mai bune producții la următoarele secţiuni:

  • presă scrisă
  • presă on-line
  • carte de specialitate
  • radio
  • televiziune
  • jurnalism juvenil (15 – 22 ani)

Juriul, alcătuit din specialişti şi profesionişti în domeniul mass-media, va alege cele mai bune trei lucrări din fiecare secţiune. Ca în fiecare an, se va acorda şi Marele Premiu pentru întreaga activitate jurnalistică.

Termenul limită de depunere a materialelor jurnalistice este 30 martie 2018.

Lucrările pot fi trimise pe adresa UZPR, Bulevardul Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, București. Acestea trebuie să fie însoţite de un formular de înscriere (postat aici) cuprinzând datele de contact ale concurentului.

Toate materialele scrise trebuie să fie însoţite de dovada redacţiei în care au apărut (link pentru presa online, pagina scanată cu articolul semnat de autor şi antetul publicaţiei tipărite). Materialele audio-video vor fi prezentate pe suport electronic (CD/DVD) cu dovada difuzării la o redacţie radio-tv.

Premiile vor fi decernate în prima decadă a lunii mai 2018.

Rezultatele concursului vor fi publicate pe website-ul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România: uzp.org.ro și în revistele editate de UZPR.

Descarcă Formular inscriere Premiile UZPR 2017.

 

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni