Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

Conferință de presă prilejuită de recuperarea recentă a unei brățări dacice din aur, de către Inspectoratul Poliției Județene Olt


COMUNICAT

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) organizează marți, 12 decembrie 2017, începând cu ora 11:00, la sediul său din Calea Victoriei nr. 12, Sala Lapidarium, o conferință de presă prilejuită de recuperarea recentă a unei brățări dacice din aur, de către Inspectoratul Poliției Județene Olt.

Conferința de presă va fi susținută de domnul Augustin Lazăr – Procuror General al României şi domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu – Director general al Muzeului Naţional de Istorie a României, și reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române.

Brățara, recuperată de curând de către Inspectoratul Poliției Județene Olt, este deosebit de importantă pentru patrimoniul național, fiind o piesă unicat, singura de acest tip descoperită până în prezent. Brățara are un capăt terminat printr-o protomă în formă de cap de animal, datată în secolul I a. Chr.

Din nefericire, piesa salvată este incompletă, fiind parțial distrusă, reconstituirea completă a piesei fiind imposibilă în acest moment. Cu toate acestea, excepționala brățară realizată din aur pune într-o nouă lumină civilizația dacică de la sud de Carpați, de la care, până în acest moment, erau cunoscute doar obiecte de orfevrărie realizate din argint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni