Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

12 iulie 2024

Experience Romania, cel mai mare proiect de promovare a României în mediul online


 

Interviu fulger cu doamna Cecilia Enache, voluntar în proiectul Experience Romania

-Bună ziua. Vă rog, spuneți câteva lucruri despre dumneavoastră.

Numele meu este Cecilia Enache și sunt unul din cei peste 100 de voluntari implicați în proiectul Experience Bucharest, care va fi urmat, în această toamnă, și de Experience Romania.

-Ce este proiectul Experience Bucharest? Vă rog oferiți câteva detalii despre acesta.

Experience Bucharest este cel mai mare eveniment de promovare în mediul online a capitalei noastre, eveniment care a reunit, în luna mai a acestui an, peste 100 de social media influenceri la nivel mondial, invitați aici pentru a experimenta Bucureștiul, cu câteva obiective măsurabile clare: creșterea numărului de înnoptări de la 1.8 nopți/ turist la 3 nopți/ turist; poziționarea capitalei ca destinație preferată în estul Europei, promovarea experientelor pe care Bucureștiul le oferă către peste 10 milioane de cititori din mediul online și crearea de conținut autentic și de calitate, care să fie preluat apoi și folosit în promovare.

-Impresionant! Care au fost etapele organizării acestui eveniment?

Concret, s-a facut o selecție a influencerilor de top mondial pentru care s-au asigurat (prin parteneriate cu hoteluri, firme de transport, restaurante, cluburi, ghizi, companii aeriene și prin contribuția unor sponsori) biletele de avion, cazările în hoteluri emblematice, mesele în locațiile de top, precum și posibilitatea de a alege participarea la cel puțin 4 tururi și experiențe din cele 40 existente, plus petreceri și vizite inedite. Când spunem influenceri de top mondial ne referim la nume precum Kash Bhattacharya din Portugalia, desemnat de National Geographic “Blogger-ul anului 2016“, Dave si Debbie de la Planet D, Canada, cel mai bun blog de travel in 2014 și 2015 și alți influenceri cu milioane de cititori.

-Și care a fost rezultatul?

Răspunsul a fost fabulos, proiectul a avut un succes fulminant: Romania a devenit apreciată de peste 15 milioane de cititori, materialele realizate au ajuns la un reach de 50 milioane, unele fotografii au peste 200.000 de aprecieri fiecare, iar unele materiale video au 30.000 de share-uri și peste 1 milion de vizualizări, fără niciun leu alocat! Așadar s-a creat foarte mult conținut autentic și valoros, preluat și distribuit organic, fără niciun cost.

-Ce se va întâmpla în viitor? Proiectul va avea continuare?

A venit, ca și firească, ideea organizării celei de a doua ediții pentru Experience Bucharest (cu jurnaliști și influenceri noi), dar și ideea replicării modelului de succes la o scară mai largă, într-un proiect nou, Experience Romania.

Așadar în această toamnă vom derula două proiecte majore: primul va avea loc în perioada 20 – 23 octombrie, când vom organiza ediția a doua a Experience Bucharest, care se va finaliza cu o conferință ce va reuni 150 de influenceri internaționali, plus bloggeri din România, agenții de turism și alte entități reprezentative pentru industria ospitalității din România.

Al doilea proiect se va derula în perioada 23 octombrie – 5 noiembrie și va fi reprezentat de prima ediție a Experience Romania, care va începe cu aceeași conferință, pe 23 octombrie și care va continua, timp de două săptămâni, cu un tur al României presărat cu vizite și experiențe absolut fabuloase. Va fi o promovare fantastică a României, care o va așeza în lumina reflectoarelor presei internaționale și a zecilor de milioane de cititori și cu siguranță va contribui la creșterea numărului de turiști străini care vor vizita România în următorii ani.

-Felicitări pentru tot ceea ce faceți și mult succes în continuare în promovarea României și a imaginii României în lume.

Vă mulțumesc, felicitările le merită din plin echipa Experience Romania formată 100% din voluntari care cu adevărat iubesc România și care depun un efort uriaș pentru a o poziționa acolo unde îi este locul, între destinațiile favorite ale Europei.

 

a consemnat: Tatomir Ion-Marius

 

 

 

 

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni