Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

16 aprilie 2024

Grupul de arta „Apparatus 22” expune la Academia Regala de Arte Frumoase din Bruxelles


Institutul Cultural Român Bruxelles sprijină participarea colectivului artistic  Apparatus 22 la programul multidisciplinar internaţional Stealth / Vizibil-invizibil al Academiei Regale de Arte Frumoase din Bruxelles.

Artiştii vor susţine o prelegere academică, „Apparatus 22 on Statistics, SUPRAINFINIT, no 3 and arches of roses”, în data de 31 ianuarie, vor organiza ateliere de lucru cu studenţii academiei şi vor prezenta expoziţia Several Laws. Multiplicity Review.

Expoziţia găzduită de ArBAquarium, va fi vernisată, în prezenţa artiştilor, la 1 februarie 2017, ora 19:00, şi rămâne deschisă publicului până pe 24 februarie 2017.

Textelor poetice inscripţionate cu laser în tablouri din piele și seria de lucrări abstracte produse de colectivul Apparatus 22 chestionează percepții contemporane – teorii de ultimă oră, legi scrise și nescrise, prejudecăți științifice și visul corporatist al sublimului consumerist –  asupra corpului uman privit ca teatru de război al normelor civilizatoare.  O parte din lucrări a fost prezentată de GALLLERIAPIU (Bologna) la târgul experimental de artă contemporană Poppositions din Bruxelles în aprilie 2016.

“Ne bucurăm de instalarea lucrărilor din piele într-o nouă constelație în cadrul Academiei Regale de Artă din Bruxelles, anticipând plini de curiozitate modul în care contextul academic va acționa ca un teren fertil pentru o recitire a lor. Several Laws. Multiplicity Review așteaptă să capete noi sensuri din perspectiva principalului cuvânt-cheie de reflecție pentru majoritatea programelor din anul universitar 2016/2017: Stealth.”, descrie Apparatus 22 aşteptările legate de valorizarea expoziţiei într-un context academic.

Atelierele de lucru adresate studenţilor din cadrul facultăţii de arte plastice şi design se desfăşoară pe 31 ianuarie, 1 şi 2 februarie 2017.

“Așteptăm cu entuziasm atelierele de lucru cu studenții de la Academie cu intenția de a găsi o licărire de speranță, în viitor, într-un Bruxelles profund marcat de evenimentele din martie 2016.”, declară artiştii pentru ICR Bruxelles.

Înfiinţat în 2011, colectivul de artă Apparatus 22 (Erika Olea, Maria Farcaș  și Dragos Olea) explorează relațiile complexe dintre modă, sistemul fashion și economie, politică, studii de gen, religie, mișcări sociale cu scopul de a dezvălui teme de reflecție asupra societății contemporane.

O serie de lucrări și proiecte foarte diverse –instalații, performanțe, texte ce includ referințe și experiențe din design, sociologie, economie și literatură, etc formează practica artistică a colectivului pentru care granițele dintre realitate și ficțiune, dintre narațiune și abordare critică se contopesc firesc.

Apparatus 22 a participat la nenumărate festivaluri şi expoziţii precum Bienala de Artă Contemporană (Veneţia), Muzeul de Artă Modernă MUMOK (Viena), Ujazdowski Castle CCA, Varșovia, Steirischer Herbst, Graz, Akademie Schloss Solitude, Stuttgart, Muzeul de Artă Contemporană, București, KunstMuseum Linz etc. În prezent, membrii colectivului lucrează în Bucureşti şi în Bruxelles.

Academia Regală de Arte Frumoase din Bruxelles organizează semestrial o săptămână de reflecţie, prelegeri şi ateliere de lucru, cu artişti, curatori şi filozofi de talie internaţională. Tema Stealth a anului academic 2016/2017 aduce în discuţie modalitatea prin care ideea de vizibil şi de invizibil este transpusă, politic şi estetic, în expresia artei.

Dată prelegere: 31 ianuarie 2017, ora 12:00

Dată vernisaj: 1 februarie 2017, ora 19:00

Perioadă expoziţie : 1-24 februarie 2017

1. Apparatus 22 - Multiplicity Review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni